Tekno Takip

Sony, 9 Milyon Satan Days Gone’u Başarısız Bulmuş

Şinasi Kaya: Sony, 9 Milyon Satan Days Gone’u Başarısız Bulmuş 1

Son birkaç gündür PlayStation özel oyunu Ghost of Tsushima’nın 8 milyondan fazla sattığına dair haberler paylaşılıyor. Bir diğer PlayStation özel oyunu Days Gone’un yönetmenliğini yapan Jeff Ross da bu haberlere yanıt olarak Days Gone oyununun toplamda ne kadar sattığını açıkladı.

Days Gone’un çıkmasının ardından Aralık 2020’de Bend Studio’dan ayrılan Jeff Ross, Twitter’da yaptığı açıklamada, Sony’den ayrıldığı döneme kadar Days Gone’un yalnızca konsolda 8 milyon adet sattığını söyledi. Ross, ayrıca oyunun Steam’de de 1 milyondan fazla sattığını ifade etti.

Ancak Jeff Ross, bu satış rakamlarına rağmen, yerel stüdyo yönetiminin kendilerine “sanki Days Gone büyük bir hayal kırıklığıymış” gibi hissettirdiğini dile getirdi. Ross’un belirttiğine göre, bu durumda, oyunla ilgili basında yer alan haberlerin de etkisi vardı. Kendisi, bu durumu “Basın durumumuza yardımcı olmadı.” diyerek özetledi.

Bunların yanı sıra Jeff Ross, Sony yönetiminin Death Stranding’e Days Gone’dan daha fazla inandığını da belirtti. Geliştirici, aynı zamanda oyunun geliştirme süreci ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Geliştirme uzun ve zahmetli bir işti, ama biz ilk açık dünya oyunumuzu nasıl yapacağımızı öğrenen küçük bir ekiptik. Her şey göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir şekilde tamamlamamız inanılmaz.”

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version