Sony, oyun endüstrisindeki bir dizi büyük çaplı anlaşması sonucunda Bungie oyun stüdyosunu 3.6 milyar dolara satın aldığını açıkladı.
Anlaşmanın sonra ermesinin ardından Bungie, mevcut CEO ve başkan Pete Parsons ve stüdyonun mevcut yönetim ekibinin geri kalanından oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilen SIE’nin “bağımsız bir yan kuruluşu” olacak. Sony, Bungie’nin çok platformlu bir stüdyo olarak kalacağını söyledi. Stüdyo şu anda Destiny 2’yi sürdürmek, Destiny serisini genişletmek ve yeni IP üzerinde çalışıyor.
SIE başkanı ve CEO‘su Jim Ryan, “Destiny serisinin başlangıcından bu yana Bungie ile güçlü bir ortaklığımız var ve stüdyoyu resmi olarak PlayStation ailesine davet etmekten daha fazla heyecan duyamazdım. Bu, PlayStation’ın erişimini çok daha geniş bir kitleye ulaştırma stratejimizde önemli bir adım.”
“Bungie topluluğunun stüdyo için ne kadar hayati olduğunu anlıyoruz ve bağımsız kalarak büyümeye devam ederken onları desteklemeyi dört gözle bekliyoruz. Bungie gibi bizim de topluluk, PlayStation’ın DNA’sının özüdür ve oyunculara oynamak için en iyi yeri oluşturmaya olan ortak tutkumuz şimdi daha da gelişecektir.”
Parsons, SIE’nin stüdyonun yaratıcı bağımsızlığını korurken nesiller boyu eğlence yapma şeklindeki ikili hedefini desteklediğini söyledi.
Parsons: “Hem Bungie hem de SIE, oyun dünyalarının IP’mizin geleceğinin yalnızca başlangıcı olduğuna inanıyor. Orijinal evrenlerimizin muazzam bir potansiyeli var ve SIE’nin desteğiyle Bungie’yi yaratıcı vizyonumuzu sunmaya adamış küresel bir multimedya eğlence şirketi olmaya iteceğiz.” dedi.
Bu anlaşma, oyun endüstrisindeki devasa satın alımların son noktası oldu. Take-Two Interactive (Rockstar Games ve 2K’nın da sahibi), 11 Ocak’ta Zynga‘yı yaklaşık 12.7 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Akabinde Microsoft, bir hafta sonra Activision Blizzard için 68.7 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı.
Bu satın alımla birlikte Bungie’nin bir platform sahibi tarafından ikinci kez satın alınışı olacak. Microsoft, stüdyoyu 2000 yılının haziran ayında satın aldı ve o sırada çıkacak olan Halo’yu orijinal Xbox’ın 2001 lansmanı için özel bir başlık olarak güvence altına aldı.
Bungie, Ekim 2007’de Halo 3’ün piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra bağımsızlığını yeniden kazandı ancak bağımsızlık çok da uzun sürmedi. Activision Blizzard ile yapılan 10 yıllık anlaşmanın ardından Bugine tekrar bir üst markaya dahil edildi. Bu 10 yıllık anlaşma imzalamadan önce ise iki özel Halo oyunu daha tamamlanmıştı. Son olarak bu oyunların ardından Destiny serisinin temelleri atılmış oldu.
Siz bu satın alım hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Sony hedeflediği başarıyı stüdyo ile birlikte yakalayacak mı?
Kaynak: Technopat
2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…
Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…
WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…
OPPO Pad 3 Pro, 12.1 inç ekranı ve güçlü Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle tanıtıldı.…
Jaguar'ın yeni marka yenileme sürecini keşfedin ve Nothing'in bu değişime verdiği tepkiyi öğrenin. Yenilikler, stratejiler…
2024 yılı için belirlenen kelime 'Manifest' ile hayatınıza yeni bir yön verin. Bu rehber, manifestasyonun…