Tekno Takip

Sony Xperia 1V Duyuruldu: İşte Fiyat ve Özellikleri

Ulaş Utku Bozdoğan: Sony Xperia 1V Duyuruldu: İşte Fiyat ve Özellikleri 15

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, düzenlediği bir etkinlikte yeni amiral gemisi telefonu “Xperia 1V“yi duyurdu. Fotoğraf ve video meraklılarının gönüllerinde taht kuracak olan telefon, eşsiz özelliklerle donatıldı. Gelin hep birlikte Sony’nin yeni amiral gemisi telefonuna yakından bakalım.

Sony’nin amiral gemisi telefonu, 6.5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlük sunan etkileyici bir OLED ekrana sahip. 120 Hz tazeleme oranı sunan bu ekran, Sony’ye göre yüksek çözünürlüğe rağmen minimal düzeyde enerji tüketimine yol açıyor. Şirketin açıklamasına göre Xperia 1V, 20 saate kadar kesintisiz video oynatabiliyor. IP65 ve IP68 sertifikaları ile toz ve suya karşı direnç gösteren telefonun kalın çerçevesinde 12 MP çözünürlük sunan selfie kamerası yer alıyor.

Karşınızda Sony Xperia 1V

Sony Xperia 1V, bugün hemen her amiral gemisi telefonda göreceğimiz özelliklere sahip. Bu bağlamda; Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen2 işlemcisi, bu akıllı telefona hayat veriyor. 12 GB RAM ve 256 GB de depolama alanı ile desteklenen akıllı telefon, 30 watt hızlı şarj destekli 5.000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Sony Xperia 1V, soğutma içinse ısı dağıtma levhaları kullanıyor. Yapılan açıklamaya göre Xperia 1V, şirketin bir önceki amiral gemisi telefonuna kıyasla yüzde 60’a kadar iyi soğutma performansı vadediyor.

Gelelim esas meseleye. Sony’nin yeni amiral gemisi telefonu, ultra kaliteli bir kamera kurulumuna sahip. Telefonun ana kamerası 24 mm lensli 52 MP çözünürlük sunan bir sensör içeriyor. Sony, bu sensörün kendisini açıklamadı ancak neler yapabildiğini anlattı. Diğer her şeyden önce, Sony Xperia 1V’de piksel gruplama özelliği bulunuyor. Bu özellik, düşük ışık performansını artırmaya yardımcı oluyor. Sony’ye göre Xperia 1V’nin düşük ışık performansı, Xperia 1IV’ten 2 kat iyi.

Ancak Sony’nin yeni amiral gemisindeki en önemli kamera özelliği bu değil. Sony Xperia 1V’de, ana kameranın kullandığı ikinci bir sensör daha bulunuyor. “Exmor T” olarak isimlendirilen bu sensör, fotodiyot ile transistörlerin bulunduğu katmanları birbirinden ayırıyor. Bu da üstteki kamera sensörünün alabildiği ışık kapasitesini iki katına çıkarabiliyor. Böylelikle Xperia 1V, her türlü ışık koşulu altında benzersiz işler çıkarabiliyor. 

Telefonun diğer kamera özelliklerine baktığımızda ise 12 MP çözünürlük sunan telefoto kamera ile 12 MP çözünürlük sunan ultra geniş açılı üçüncü kameraya tanıklık ediyoruz. 

Sony’nin yeni akıllı telefonu, sadece donanım açısından değil, yazılım açısından da dikkat çekiyor. Sony’ye göre bu akıllı telefonu kullanmak, özellikle de vlog çekimleriyapan içerik üreticilerin işine yarayacak. “S-Cinetone” olarak isimlendirilen özel bir desteğe sahip olan Sony Xperia 1V, özellikle de video çekimlerinde en gerçekçi renk doygunluğunu sunacağını ifade ediyor. Elbette burada yapay zeka da devreye girecek. Sony, yapay zekayı diğer markaların yaptığı gibi nesneleri taklit etmek ve bir şeyleri güzelleştirmek için değil, cihazın performansını artırmak için kullandığının altını çizdi.

Sony Xperia 1V’nin bir diğer dikkat çekici özelliği de bu akıllı telefonu bir “monitör” gibi de kullanabilecek olmanız. Şöyle açıklayalım; Sony’nin Alpha serisi profesyonel fotoğraf makinelerini kullanan tüketiciler, Xperia 1V’yi bir kablo ile fotoğraf makinesine bağlayabilecekler. Bu bağlantı sağlandıktan sonra fotoğraf makinesinin ekranı telefona aktarılacak. Kullanıcı, video veya fotoğrafı telefonuna kaydedebileceği gibi, Alpha makinenin kontrolünü de akıllı telefonu üzerinden yönetebilecek.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim. Sony Xperia 1V, tonla fotoğraf ve video çekim moduna sahip olacak. İçerik üretici, profesyonel veya amatör kullanıcı, kendine uygun çekim modunu seçip, kullanabilecek.

Sony Xperia 1V ile çekilen bazı fotoğraflar:

Sony Xperia 1V teknik özellikleri:

Ekran 6.5 inç, 4K, 120 Hz, OLED
İşlemci Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
RAM 12 GB
Depolama 256 GB
Ön Kamera 12 MP (1/2,9″)
Arka Kamera 52 MP (f/1.9) + 12 MP (f/2.3-2.8) + 12 MP (f/2.2)
Batarya 5.000 mAh (30W)

Sony Xperia 1V fiyatı:

Sony tarafından yapılan açıklamalarda, Xperia 1V’nin Avrupa’da 1.399 euro karşılığında satın alınabileceği belirtildi. Bu Türkiye için geçerli değil çünkü Sony, Türkiye’deki akıllı telefon pazarından uzun zaman önce çekildi. Haliyle, bu akıllı telefonun da Türkiye’ye gelmesini beklemiyoruz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version