Tekno Takip

Sony’den 3.6 milyar dolarlık oyun hamlesi!

Ulaş Utku Bozdoğan: Sony'den 3.6 milyar dolarlık oyun hamlesi! 3

Sony, listesine yeni bir popüler oyun geliştiricisi ekledi. Şirket, orijinal Halo üçlemesini ve Destiny serisini yaratmasıyla tanınan Bungie’yi satın aldı. Jason Schreier’e göre Japon teknoloji devi, oyun geliştiricisini 3,6 milyar ABD Doları değerinde büyük bir anlaşma karşılığında satın alıyor. Bu hamle Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasından sadece iki hafta sonra geldi.

Microsoft, Activision Blizzard’ı 60 milyar ABD Dolara almıştı. Sony’nin hamlesi de oldukça önemli. Zira Bungie’nin harika bir sicili ve unvanı da var ve oyun endüstrisinde bilinen bir isim.

Sony’den 3.6 milyar dolarlık oyun hamlesi!

Orijinal Halo’nun piyasaya sürülmesiyle şirket, konsol için FPS oyunlarında görünüşte devrim yaratmıştı. Hatta oyunlarda da temel olan mekanikleri tanıttı. Microsoft başlangıçta Bungie’yi satın aldı ve Halo’yu Xbox oyun konsolu için özel bir amiral gemisi unvanı olarak getirdi, ancak Bungie, Halo franchise’ında birkaç devam filmi yaptıktan sonra bağımsız bir varlık haline geldi. Bu satın alma yoluyla, her iki konsol üreticisi arasındaki sürtüşme, muhtemelen Metaverse’i de içerebilecek olan yeni nesil oyun pazarında artacak. Bir blog yazısında CEO Pete Parsons, “Bugün, Bungie küresel bir multi-medya eğlence şirketi olma yolculuğumuza başlıyor. Kaderimizin sorumluluğu tamamen bizde. Oyunlarımızı bağımsız olarak yayınlamaya ve yaratıcı bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz. SIE’nin desteğiyle, göreceğiniz en hızlı değişiklik, iddialı vizyonumuzu desteklemek için tüm stüdyoda yeteneklerin işe alınmasında bir hızlanma olacaktır.”

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version