2015 yılında SpaceX tarafından uzaya fırlatılan Falcon 9 roketi, Dünya atmosferine geri dönecek yakıta sahip olmadığı için kontrolden çıkmış bir şekilde yol almaya devam ediyor. Aradan geçen yedi yılın ardından dört metrik ton uzay çöpü içeren roketin hareketlerini izleyen uzay bilimcileri, yakında Ay’a çarpacağını düşünüyor.
2,58 km/s hızla Ay’a çarpacak
Güneş ışığının roket üzerindeki etkileri ve ölçümlerde yaşanan belirsizlik sebebiyle roketin düşeceği konum belirsizliğini korurken, uzayda yer alan Asteroitler ve gezegenleri izlemek amacıyla yazılımlar üreten Bill Gray isimli bir gök bilimci, roketin düşeceği konum hakkında yeni bilgiler paylaştı.
Kendi blog yazısında Falcon 9’un büyük olasılıkla 4 Mart tarihinde Ay’ın ekvator yakınındaki bir bölgeye düşeceğini açıklayan Gray, tam kapsamlı bir araştırma yapılması için diğer gözlemcilere yardımcı olma çağrısında bulundu. Paylaşılan bilgilere göre Falcon 9 roketinin Ay’a çarpmasının, Dünya için herhangi bir sorun teşkil etmediğini söyleyebiliriz. Bununla beraber araştırmacılar, çarpma etkisiyle ortaya çıkacak yer altı materyallerinin önemli bir gözlem fırsatı yaratmasını bekliyor.
Kaynak: Donanimhaber
Xiaomi'nin alt markası Redmi, yeni bir marka kimliğiyle karşımıza çıkıyor. Yenilenen tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle…
Cam kurbağalar, doğada hayatta kalmak için olağanüstü gizlenme yetenekleri geliştirmiştir. Bu yazıda, bu ilginç canlıların…
Hayal kurmanın beyin üzerindeki etkilerini keşfedin! Hayal gücünün nasıl çalıştığını, zihinsel sağlığı olumlu yönde nasıl…
BMW'nin Hofmeister kıvrımı, otomobil tasarımında ikonik bir imza olarak öne çıkıyor. Bu eşsiz tasarım unsuru,…
Elon Musk, X platformunda yeni beğenme özelliğini tanıttı! Bu özellik, kullanıcıların içeriklerle etkileşimini artırmayı hedefliyor.…
Okyanusta keşfedilen gizemli cisim, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Yumurtadan robotik incelemelere kadar uzanan bu heyecan…