Tekno Takip

Spotify Fiyatlı Abonelere Özel Butonlar Geliyor!

Ulaş Utku Bozdoğan: Spotify Fiyatlı Abonelere Özel Butonlar Geliyor! 3

Spotify, bugün yaptığı duyuruyla yeni abonelik fiyatlarını açıkladı. Uzun bir sürenin ardından hizmetlerine zam yapmasının ardından şirket büyük bir tepki topladı. Maalesef ki içinde bulunduğumuz ekonomik durumlar düşünüldüğünde yeni zamlar gelmesi çok da şaşırtıcı değil.

Bugün Spotify tarafından gelen tek haber bu değildi. Platforma yeni eklenecek olan küçük bir değişiklik de gelen haberler arasında yerini aldı. Ancak bu özellikle birlikte Spotify, platformu ücretsiz olarak kullanan kullanıcıların kalbini kırabilir.

Karışık çal ve oynat tuşları birbirinden ayrılıyor

Hâlihazırda Spotify kullananlar, yukarıdaki görselde yer alan tuşu çok iyi biliyordur. Bir çalma listesini açtığımızda gördüğümüz bu buton, çalma listesini doğrudan karışık olarak oynatmamızı sağlıyor. (Sanatçıların albümlerinde mevcut değil.) Tabii ki bu özellik kendi çalma listelerini oluşturan ve aynı şarkıları hep aynı sırada dinlemekten keyif almayanlar için oldukça güzel. Spotify, yeni özelliği ile çalma listelerinde yer alan bu butonu ikiye ayırmaya hazırlanıyor. Yanihem karışık hem de sırayla dinlemeyi sevenler için iki ayrı buton yer alacak.

Ancak önümüzdeki günlerden itibaren platforma eklenecek olan bu yeni özellik yalnızca Spotify Premium aboneleri için gelecek. Yani ücretsiz sürüm kullananlar, çalma listelerini karışık veya sırayla çalmak için bu özellikten faydalanamayacak. Spotify’ın Premium kullanıcılar için ekstra özellikler sunması oldukça hoş olsa da böyle bir özellik nedeniyle Premium’a geçmeyi düşünen kullanıcılar olup olmayacağını zamanla göreceğiz. Belki de Spotify uyguladığı ücret değişikliği sonrası Premium abonelerine çok daha farklı özellikler sunabilir ve bu o özelliklerin yalnızca başlangıcıdır.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version