Tekno Takip

Steam Deck Satışları Daha Fazla Ülkeye Yayılıyor

Meral Erden: Steam Deck Satışları Daha Fazla Ülkeye Yayılıyor 1

Yakın zaman önce detaylıca incelediğimiz Steam Deck, şimdiye kadar yalnızca Kuzey Amerika, İngiltere ve Avrupa’nın bazı kesimlerinde mevcuttu. Üretici Valve, şimdi Japonya, Güney Kore, Hong Kong ve Tayvan’da avuç içi konsolu için rezervasyonları aktif hale getirdi. Bu süreç Deck’in artık daha geniş kitlelere ulaşacağını, aynı zamanda önümüzdeki süreçte farklı bölgelere doğru yayılacağını gösteriyor. Şu anlık konsol resmi olarak ülkemizde satılmıyor olsa da bir sonraki süreçte satışlar başlayabilir.

Aslına bakarsanız Steam Deck için sipariş yoğunluğu var ve geçtiğimiz haftalarda üretimin artacağını öğrenmiştik. Valve’in yeni hamlesine bakacak olursak tedarik zincirindeki sorunlar artık sona ermiş. Bu yıl içinde tüm ön siparişleri gönderme sözü veren şirket, artık daha fazla ülkeye açılmayı göze almış gibi görünüyor.

Valve, yeni ülkelerde hem satış hem de dağıtım için Komodo adlı bir şirketle birlikte çalışıyor. Asya ülkelerinden ön sipariş vermek isteyenler, “https://steamdeck.komodo.jp/” adresine gidebilir. Resmi bir basın açıklamasına göre, Steam Deck’in en düşük kapasiteli sürümü Japonya’da 59.800 ¥, Tayvan’da 13.380 NT$, Hong Kong’da 3.288 HK$ ve Kore’de 589.000 KRW fiyatla satılacak.

Steam Deck, lansmanından bu yana Steam’de en çok satanlar listesinde hep üst sırada yer aldı. Şimdi satışların farklı ülkelere doğru genişlediğini düşünürsek ilk sıra bir süre daha değişmeyecek gibi.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version