Tekno Takip

Steam Deck Uyumlu Oyunların Sayısı 520’yi Aştı

Şinasi Kaya: Steam Deck Uyumlu Oyunların Sayısı 520’yi Aştı 1

Valve’in Steam Deck için sıkı çalıştığını ve uyumlu oyunların sayısının hızla arttığını bildirmiştik. En son tam destekli oyunların sayısı 240’ın üzerine çıkmıştı. GamingOnLinux tarafından bildirildiği gibi, bu sayı son birkaç gün içinde 520’yi aştı ve bu oldukça iyi bir başarı.

Detaya inecek olursak, Valve bu sayıyı iki kategoriye ayırıyor: Doğrulanmış (Verified) oyunların listesinde 309, Oynanabilir (Playable) oyunların listesinde ise 211 oyun var. Daha önce şirketin Deck Verified isminde bir proje başlattığını bildirmiştik ve burada dört ayrı kategori var: Doğrulanmış, Oynanabilir, Desteklenmeyen ve Bilinmeyen.

Steam Deck ile uyumlu şu anda 520 oyun olmasına rağmen, bu oyunların hiçbiri Steam kühüphanesinde oynanan en popüler oyunlar listesinde yer almıyor. Tek istisna ise God of War. Steam’in en popüler 20 oyunu şu anda Steam kullanan oyuncuların büyük bir çoğunluğunu elinde tutuyor. Bu oyunların gelecekte desteklenmesi ise yaklaşan oyun konsolunu daha cazip hale getirebilir.

Şirketin karşılaştığı en büyük sorun ise hile önleme yazılımları. ProtonDB’nin web sitesine bakarsanız, hile önleme yazılımı çalıştıran çoğu oyunun Linux işletim sistemlerinde önemli sorunlar yaşadığını görebilirsiniz. İyi haber şu ki Epic gibi şirketler, Easy Anti-Cheat yazılımıyla Steam Deck ve Linux için zaten destek sunmaya başladı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version