Tekno Takip

Taşınabilir oyun tutkunlarına şok! Merakla beklenen oyun iptal edildi!

Meral Erden: Taşınabilir oyun tutkunlarına şok! Merakla beklenen oyun iptal edildi! 1

World of Warcraft, Blizzard tarafından 2004 yılında piyasaya sürülmüş ve o tarihten itibaren de dünyanın en popüler devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu olmayı başarmış bir yapım. İşte bu yönünden güç alan efsane oyun, uzun bir süredir mobil platformlara çıkma hazırlığı yapıyordu.

Pek çok yapımda gördüğümüz gibi yine Blizzard ve NetEase imzası taşıyacak olan oyunun artık son hazırlıklarına geçildiği bir sırada gelen iptal haberi ise, herkesi şaşkınlığa uğrattı. Bizzat Blizzard tarafından yapılan açıklamayla doğrulanan iptal söylemleri oyun dünyasında deprem etkisi yaratırken, ünlü oyun şirketi neden böyle bir karar verdiğine dairse herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Mobil oyun tutkunlarına şok! Merakla beklenen oyun iptal edildi!

Ancak burada tabi ki devreye yine duyum hesaplarının girdiğini söyleyelim. Ortalıkta dolaşan iddialara göre Blizzard ve NetEase, oyunun gelirlerinin paylaşımı konusunda bir mutabakata varamamışlar. Finansal konularda baş gösteren bu sıkıntılar daha sonra oyunun gelişim sürecine de taşınınca, bu iki firma ortak bir kararla oyunun iptal edilmesine karar vermiş.

Aslında Blizzard ile NetEase, Diablo Immortal’ı da birlikte geliştirerek piyasaya sürmüşlerdi. Bu oyundaki ödeme sistemleri her ne kadar oyunseverlerin canını sıksa da, yine de bu yapım hem Blizzard hem de NetEase için adeta para basma makinesine döndü. Ancak son gelişmelerin 2008 yılından bu yana birlikte çalışan iki şirketin geleceklerini nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version