Categories: Oyun

Tekrar Google, tekrar fiyasko! Bu kaç oldu?

Google dünyanın en büyük ve en güçlü teknoloji şirketlerinden biri olabilir. Ancak bu durum, Amerikalı şirketin bugüne kadar onlarca projeden eli boş ayrıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Orkut, Gtalk, Google Plus bu servislerin ilk akıllara geleni. Kuşkusuz daha bunlar gibi nicesini saymak da mümkün. İşte şirketin 2019 yılında tanıttığı ve sektörün öncülerinden olan Stadia projesinin de akıbeti bu platformlarınkine benzer olacak gibi görünüyor.

Öncelikle Stadia’nın tam olarak ne olduğunu bilmeyen okurlarımız için bu sistemin ne olduğunu anlatalım. Stadia aslında bir bulut oyun servisi ve mantığı da son derece basit. Oynayabilmek için yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunların, platformca desteklenen daha düşük özelliklere sahip cihazlar tarafından rahatça oynanabilmesi mantığına dayanıyor.

Yine Google, yine fiyasko! Bu kaç oldu?

Bunun için oyunların bulut servis üzerinden oynandığını ve tabi kaliteli bir oyun deneyimi için çok güçlü bir internet bağlantısından başka bir şeye ihtiyaç duyulmadığını da söyleyelim. Haliyle ülkemizde bu kadar güçlü internet bağlantısına sahip hane halkı sayısı bir elin parmaklarını geçmediği için, bu servis henüz ülkemizde kullanıma sunulmuş değil. İşin kötüsü, gelen haberler Türk kullanıcılarının hiçbir zaman Stadia’yı kullanamayabileceklerini de gösteriyor.

Son birkaç haftadır Google Stadia’nın GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi rakipleriyle olan rekabetinde bir hayli geri düştüğü ve artık daha fazla direnemediğini bu sebeple de yaz sonu itibariyle servisin kapatılacağı konuşuluyor. Söylentiler ayyuka çıkınca Google’ın açıklama yapması da kaçınılmaz bir hale geldi.

Dün akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapan Amerikalı teknoloji devi, Stadia’nın kapatılması gibi bir planlarının olmadığını, tam tersine sisteme yeni oyunların eklenebilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ancak Google’ın bu açıklaması oyunseverleri pek fazla tatmin etmedi ve “bu yaz olmazsa bir dahaki yaz kapanır” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Kaynak:  Teknolojioku

Ulaş Utku Bozdoğan

Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)

Share
Published by
Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

WhatsApp Business Kullanıcı Sayısı ve Yeni Mesaj Kontrol Özellikleri

WhatsApp Business kullanıcı sayısının artışı ve yeni mesaj kontrol özellikleri hakkında her şey. İşletmenizi büyütmek…

9 dakika ago

Elektrik Kesintisi Sırasında Telefon Sinyali Neden Kaybolmaz?

Elektrik kesintileri sırasında telefon sinyalinin neden kaybolmadığını öğrenin. Bu yazıda, cep telefonlarının sinyal güçlerinin nasıl…

33 dakika ago

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu, küresel elektrikli araç pazarındaki büyüme, trendler ve istatistiklerle…

57 dakika ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile konuşmalarınızı kolayca yazıya aktarın. Bu pratik yöntem sayesinde…

2 saat ago

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

10 saat ago

Tesla’nın Actually Smart Summon Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…

10 saat ago