Tekno Takip

Telegram’dan bir rekor duyurusu, bir de Telegram Premium muştusu geldi

Meral Erden: Telegram’dan bir rekor duyurusu, bir de Telegram Premium muştusu geldi 1

Telegram, aylık 700 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Anlık mesajlaşma platformu, bunun yanında geniş kullanıcı tabanının bir kısmından para kazanmayı denemek için ek özelliklere sahip premium abonelik sistemini de hayata geçirdiğini duyurdu. Firma, premium üyelik için 4,99 ile 6 dolar arası bir ücret istiyor.

Premium seçenekler Telegram’a bir dizi ek ve iyileştirilmiş özellik ekliyor. Telegram Premium, kullanıcıların 4 GB’a kadar (2 GB’den fazla) dosya göndermesine olanak tanıyor ve daha hızlı indirmeleri destekliyor.

Ödeme yapan müşteriler ayrıca ücretsiz kullanıcılara sunulan 500 yerine 1.000’e kadar kanalı takip edebiliyor ve her birinde 200’e kadar sohbet bulunan 20’ye kadar sohbet klasörü oluşturabiliyor. Telegram Premium kullanıcıları ayrıca dört adede kadar hesap ekleyebiliyorlar ve 10 sohbeti sabitleyebiliyorlar.

Telegram kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, bu ayın başlarında, premium üyeliğin, ek depolama/bant genişliği isteyen kullanıcıların talebine yanıt vermeyi amaçladığını söylemişti. Bazı analistler daha önce Telegram’ın blok zinciri token projesi aracılığıyla platformdan para kazanabileceğini düşündüklerini iddia etmişti. Ancak birkaç gecikme ve sorundan sonra Telegram 2020’de projeyi terk etti ve yatırımcılardan topladığı 1,2 milyar doları iade etti.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version