Tekno Takip

Tencent, Xiaomi’nin Black Shark Markasını Satın Alabilir

Şinasi Kaya: Tencent, Xiaomi’nin Black Shark Markasını Satın Alabilir 1

Twitter’da ortaya atılan yeni bir iddia, Çinli mega şirket Tencent’in oyun tarafına odaklanan alt şirketi Tencent Games’in, Xiaomi’nin oyun telefonları ve oyunculara yönelik çeşitli aksesuarlar geliştiren Black Shark Gaming departmanını yaklaşık olarak 3 milyar Çin yuanı (yaklaşık olarak 470 milyon dolar) değerinde bir anlaşmayla satın almak üzere olduğuna işaret ediyor. Bu iddia, “Abhishek Yadav” adlı Twitter kullanıcısı tarafından ortaya atıldı.

GSM Arena’nın konuyla ilgili olarak paylaştığı habere göre, iddia edilen bu satın almayla ilgili ayrıntılar çok sınırlı ve konuyla ilgili hala resmi bir açıklama yok. Eğer iddia edildiği gibi bu satın alma anlaşması gerçekleşirse, Tencent nihayet kendi bünyesi altında bulunan bir markayla oyun telefonu işine girmiş olacak.

Daha önce Tencent, ROG Phone markası için Asus ve Red Magic markası için Nubia da dahil olmak üzere çeşitli akıllı telefon üreticileriyle bir oyun telefonunun piyasaya sürülmesi doğrultusunda ortaklıklar kurmuştu. Black Shark Gaming’in halihazırda bazı büyük pazarlara girdiği göz önüne alındığında, bu satın almayla birlikte Tencent, oyun telefonu işini deniz aşırı ülkelere taşıyabilir.

Oyun telefonlarından bahsetmişken Lenovo’nun geçtiğimiz günlerde yeni oyun telefonu Lenovo Legion Y90 için bir tanıtım videosu paylaştığını ve bu videoyla birlikte telefonun tasarımının ortaya çıktığını da hatırlatalım.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version