Tekno Takip

Tesla Arabaların Varsayımı Türkiye Fiyatları

İnanç Can Çekmez: Tesla Arabaların Varsayımı Türkiye Fiyatları 13

Elektrikli otomobil devriminin öncüsü olan Tesla, günümüzde 4 modeliyle birlikte milyonlarca yeni elektrikli araç kullanıcısı kazanmaya devam ediyor. Avrupa, Asya, Güney ve Kuzey Amerika’da kendi mağazalarında hizmet veren Tesla, ülkemizdeyse henüz resmi bir mağaza açmamıştı. Tesla’lar ülkemizde yalnızca üçüncü taraf bayilerce satılıyorlar.

Bugün haber manşetlerine yansıyan bomba bir iddiaysa bu durumun çok yakında değişeceğini ortaya koydu. Edinilen bilgilere göre Tesla, sermayesi 50 milyon TL artırılan ‘Tesla Motorları’ şirketi bünyesinde tüm modelleriyle birlikte resmen ülkemize giriş yapacak. Tesla’nın ülkemize girişi her ne kadar sevindirici olsa da, işin acı tarafı da ne yazık ki şimdiden tahmin edilebiliyor.. Ülkemize giriş yapacak Tesla otomobillerin Türkiye fiyatları ne kadar olacak? İşte bunun için günümüz vergileriyle basit bir hesaplama yaptık.

Tesla otomobillerin Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Tesla, bugün Model S, Model 3, Model X ve Model Y otomobillerini piyasada bulunduruyor. Biz de bu dört modelin en temel konfigürasyonlarıyla ülkemizde kaç TL’ye satılabileceğini güncel kur, ÖTV ve KDV oranlarıyla hesapladık. Sonuçlar, halihazırda üçüncü taraf bayilerce ulaşması zor olan Tesla’lara resmen geldiğinde de ulaşamayacağımızı gösteriyor.

Tesla Model S tahmini Türkiye fiyatı

Tesla Model 3 tahmini Türkiye fiyatı

Tesla Model X tahmini Türkiye fiyatı

Tesla Model Y tahmini Türkiye fiyatı

Araçların en temel konfigürasyonlarının fiyatları bu şekilde olurken, tüm Tesla müşterilerine sunulan ‘Full Self-Driving Capability (Tam Otonom Sürüş Kabiliyeti)’ özelliğini de satın alırsanız, ödemeniz gereken tutar üzerine 160 bin 580 TL (12 bin dolar) + %18 KDV, yani toplam yaklaşık 190 bin TL daha katmanız gerekecek.

Tesla otomobiliniz için her yıl ödemeniz gereken MTV tutarlarıysa Model 3 haricinde 15 bin 658 TL, Model 3 içinse 9 bin 567 TL olacak.

Türkiye’deki Tesla şarj istasyonları

Tesla, Türkiye’de henüz bir Supercharge noktası oluşturmadı. Fakat Tesla’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirket, aşağıdaki 10 şehirde Supercharge istasyonu kuracak:

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version