Tekno Takip

Tesla, Türkiye’deki İlk Teslimatlarını Gerçekleştirdi

Şinasi Kaya: Tesla, Türkiye'deki İlk Teslimatlarını Gerçekleştirdi 1

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden olan Tesla, geçtiğimiz ay resmen Türkiye’ye giriş yapmıştı. Şirket, dünya çapında çok satan Model Y aracı ile ülkemize girerken ilk teslimatlar heyecanla bekleniyordu.

Geçtiğimiz hafta Model Y için noter işlemlerinin başladığı, ilk teslimatların İstanbul Park’ta yapılacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise beklenen gün geldi ve şirket, araçları ilk sahipleriyle buluşturdu.

İlk Tesla teslimatı bugün gerçekleşti

Tesla Europe Twitter hesabı, yaptığı paylaşımda “Türkiye’de ilk Model Y teslimatlarıifadelerini kullanarak ilk araçların teslim edildiğini ifade etti. Öte yandan Tesla Türkiye’nin başındaki isim Kemal Geçer de attığı bir tweet’te, “İlk teslimatları yaptık. Tekerinize taş değmesin güle güle kullanın!” ifadelerini kullandı.

Arkadan itişli, uzun menzil ve performans olmak üzere üç farklı versiyonla satılan Model Y’nin fiyatları, 1 milyon 630 bin TL civarlarından başlıyor. Şirketin diğer modellerini ne zaman ülkemize getireceği konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

Gazeteci Emre Özpeynirci, geçtiğimiz haftalarda Tesla’nın Türkiye’de 1000 sipariş belirlediğini; ancak 10 binden fazla siparişle karşılaştığını belirtmişti. Bu da markaya olan ilginin oldukça fazla olduğunu ortaya koymuştu. Ayrıca, şirketin talebi karşılamak için haziran ayında teslimatları hızlandırma kararı aldığı, siparişlerin %90’ının yıl sonuna kadar teslim edileceği de gelen bilgiler arasındaydı.

Tesla’nın yanı sıra Togg T10X’in de ilk teslimatları yakın zamanda gerçekleştirilmişti. İlk araç, 30 Nisan günü Elazığ’da sahibiyle buluşmuştu.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version