Tekno Takip

Tesla yeni fabrikasını Türkiye’de kurabilir!

Ulaş Utku Bozdoğan: Tesla yeni fabrikasını Türkiye'de kurabilir! 1

Dünyanın en değerli elektrikli araba üreticisi olan Tesla, yeni bir fabrika daha kurmaya hazırlanıyor. Tesla’nın fabrikalarının olduğu ülkeler ise Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin. Şirketin ABD’de biri New York, biri Texas’ta olmak üzere iki fabrikası var. Fakat üretim kapasitesini yükseltmek isteyen şirketin maksadı, 2023 yılı bitmeden yeni fabrikasını kurmak ve üretime başlamasını sağlamak.

Tesla yeni fabrikasını Türkiye’de kurabilir!

Tesla’nın daha evvel Brezilya’da üretim yapmak istediği söylenmişti. Fakat şirket, X hesabı üzerinden bu argümanları resmi olarak yalanladı. Bu yalanlama sonrasında Tesla’nın yeni fabrikasını Türkiye’de kurabileceği yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Elon Musk’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan yakınlığı da bu söylentiyi önemli halde destekliyor. Hatta Erdoğan’ın Elon Musk’a bir sonraki Tesla fabrikasını Türkiye’de kurması konusunda davette bulunduğu gelen bilgiler ortasında.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’tan Teknofest’e katılmasını da istedi. Bu gelişme sonrası Musk’ın Teknofest’e katılma mümkünlüğü önemli biçimde güçlendi. Tesla fabrikası nereye kurulur bilinmez lakin atılan adımlar ve gelişmeler, şirket için en önemli seçeneğin Türkiye olduğunu ortaya koyuyor. Pekala Elon Musk sizce sıradaki Tesla fabrikasını hakikaten de Türkiye’ye kurar mı? Görüş ve niyetlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version