Tekno Takip

Tez: “Tesla modelleri resmi olarak Türkiye’ye geliyor”

Meral Erden: Tez: "Tesla modelleri resmi olarak Türkiye'ye geliyor" 5

Meral Erden: Tez: "Tesla modelleri resmi olarak Türkiye'ye geliyor" 1

Çıkan son haberlere göre ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla sonunda resmi olarak Türkiye’ye geliyor. Tesla‘nın bu konuda yeni adımlar attığı ve 2022 yılı içerisinde tüm modellerini Türkiye’ye getireceği ifade ediliyor.

Hatırlanacak olursa Tesla, daha önce de Türkiye pazarına girme kararı almış fakat ek vergi sebebiyle bu kararını ertelemişti. Ancak aradan geçen süreçte yeni adımlar atıldı. Tesla, 2015 yılında kurduğu ‘Tesla Motorları’ isimli şirketin sermayesini tek kalemde 50 milyon lira artırmıştı. Şimdi de şirkete yeni bir CEO atadığı belirtildi.

Bu kapsamda Türkiye’deki şirketin yönetiminden Kemal Geçer sorumlu olacak. Geçer’in 2025 yılından bu yana Lufthansa Havayolları’nın Türkiye-Irak CEO’su olarak görev yaptığı ve şirketin yüzde 20 büyümesinde büyük pay sahibi olduğu altı çizilen detaylar arasında.

Tesla’nın Türkiye planı henüz tam olarak bilinmiyor ancak diğer bölgelerde olduğu gibi işe süperşarj istasyonlarıyla başlayacağını düşünebiliriz. Zira Tesla’nın resmi internet sitesinde istasyonların kurulacağı illeri görebiliyoruz. ‘Yakında’ ibaresinin yer aldığı iller İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya olarak sıralanıyor.

Verilen bilgiye göre Tesla, başta İstanbul’da ve sonrasında bölgelerde ve diğer illerde kendi bünyesine bağlı satış ofisleri ve mağaza zincirleri oluşturacak. ABD’li elektrikli araç devi, 2022 içinde yapılanmasını hızla tamamlayarak, ürettiği 4 modeli de Türkiye’ye getirecek. Kısa zamanda yapılacak lansman ile araçlar tanıtılacak ve fiyatları kamuoyu ile paylaşılacak.

Tesla resmi olarak henüz Türkiye’ye gelmese de ‘grey market’ yani paralel ithalat yoluyla gelen Tesla modellerinin ilanlarını görmek mümkün. Bu konuda sıfır kilometre Model Y Long Range için 1.980.000 TL, Model 3 Standart Plus için 1.480.000 TL gibi fiyatlar karşımıza çıkıyor. Zamanı geldiğinde Tesla’nın kendi fiyatlandırması nasıl olacak göreceğiz.

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version