Tekno Takip

Tinder en büyük projesini erteledi!

İnanç Can Çekmez: Tinder en büyük projesini erteledi! 1

Son çeyrekte gelirler konusunda hayal kırıklığı yaşayan Match Group, Tinder’ın metaverse randevu planlarını küçülttüğünü ve uygulama içi bir para birimi olan Tinder Coins’i sunma planlarını da rafa kaldırdığını duyurdu. Ana şirket Match Group’un mevcut CEO’su Bernard Kim, geçtiğimiz Eylül ayında flört uygulamasının ilk kadın CEO’su olan Renate Nyborg’un da görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Kim’in kendisi ise sadece iki ay önce CEO olarak seçildi.

Hızlı giriş yapmışlardı

Nyborg, daha önce Tinder’ın metaverse‘e girişi için hırslı planlar açıklamıştı. Tinder, geçtiğimiz yıl video, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan Hyperconnect adlı bir şirketi satın aldı ve Nyborg daha sonra avatar tabanlı “Single Town” deneyimini Tinder kullanıcılarının bir gün buluşup etkileşime geçebileceği bir yol olarak tanıttı.

Rafa kaldırıldı

Match Group, Hyperconnect’in satın alınmasının, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 210 milyon dolarlık işletme gelirinden 2022’nin ikinci çeyreğinde 10 milyon dolarlık işletme zararına geçişe katkıda bulunduğunu belirtti. Hizmet üzerinde harcamaları teşvik edeceği düşüncesi ile Tinder’da aktif kullanıcılara verilmesi amaçlanan Tinder Coins de rafa kaldırıldı. Ancak CEO Kim, daha sonra bu fikri tekrar değerlendireceklerini belirtiyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version