Tekno Takip

TOGG için beklenen müjdeli haber geldi!

İnanç Can Çekmez: TOGG için beklenen müjdeli haber geldi! 1

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu yani bilinen ismiyle TOGG, son zamanlarda bir hayli dikkat çekmeye başladı. Bu aracın seri üretiminin yapılacağı Gemlik Tesislerinin ana hat çalışmalarında artık sona gelinirken, şimdi de elektrikli aracın dolumunun yapılacağı şarj istasyonlarının testlerine başlanıldı.

Geçtiğimiz günlerde TOGG ile TruGo markası arasında yapılan iş birliği duyurulmuş ve bu ikili Türkiye genelinde şarj istasyonları kurup işletebilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan gerekli lisansı almıştı. İşte bu adımın devamı olarak şimdi de Gemlik tesislerinde ilk şarj istasyonu kuruldu ve testlerine başlandı.

TOGG için beklenen müjdeli haber geldi!

TruGo tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket 81 ilin tamamında şarj istasyon ağı kuracak. 600’den fazla bölgeye konumlandırılacak olan bu şarj istasyonlarında ilk etapta 1.000 adet hızlı şarj cihazı ve bu cihazların her birinde ise 2 şarj dolum kanalı bulunacak. Bu sayede, proje hayata geçirildiğinde ülke genelinde aynı anda 2.000 araç elektrik ihtiyaçlarını bu istasyonlardan sağlayabilecek.

Yapılan açıklamalar, bu şarj istasyonlarının araçları 25 dakika içerisinde %80’lik doluluk oranına çıkaracağını söylüyor. Ayrıca iki istasyon arasındaki mesafelerin kısa tutularak, hem mağduriyetleri önleme hem de trafik oluşumunu engelleme gibi amaçlarının bulunduğunu da hatırlatalım. Bakalım tüm ülkenin merakla beklediği TOGG ne zaman yollara çıkacak.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version