Tekno Takip

TOGG’da AVAX cüzdanı bulunacak

Şinasi Kaya: TOGG'da AVAX cüzdanı bulunacak 5

Şinasi Kaya: TOGG'da AVAX cüzdanı bulunacak 1

Yerli otomobil şirketi TOGG’dan geçen ay yapılan açıklama ile TOGG ile Avalanche blockchain ekosisteminin geliştiricisi Ava Labs arasında iş birliği yapıldığı duyurulmuştu. Şimdi de yerli otomobilde Avalanche (AVAX) cüzdanı bulunacağı açıklandı.

Ava Labs kurucusu Emin Gün Sirer, TOGG hakkında bir tweet paylaştı ve şunları yazdı:

“Bu elektrikli otomobil geniş çaplı üretime hazırlanıyor. İçinde Avalanche cüzdanı bulunacak”

TOGG Sedan CES 2022’de tanıtıldı: İşte tasarımı
1 ay önce eklendi

Togg sahipleri, şarj istasyonları ve şehir içindeki ödemelerinde Togg’daki Avalanche kripto para cüzdanını kullanacak. Avalanche ağının token’i olan AVAX ile ödemeler yapılacak. Avalanche’ın hızlı akıllı kontrat özelliği sayesinde ödemeler oldukça hızlı şekilde tamamlanacak.

Togg’daki AVAX cüzdanı ne işe yarayacak?

Togg’dan daha önce yapılan açıklamaya göre yerli otomobilde IoT çözümleri ve ödeme hizmetleri için AVAX kullanılacak. Şarj istasyonu kullanım ücreti, aracın bakım ücreti gibi ücretler Avalanche cüzdanındaki AVAX’lar ile ödenecek. Togg, çevresindeki restoranlar, marketler, scooter kiralama şirketleri ile iletişim halinde olacak. Örneğin aracınız şarj istasyonunda şarj olurken scooter’a binip yakınınızdaki kahveciden kahve aldığınızda scooter ve kahve ücreti TOGG’daki AVAX bakiyesi ile ödenecek.

AVAX ilk 10’a girdi

Avalanche ağı, teknoloji açısından Bitcoin, Ethereum, Polkadot gibi klasik rakiplerine göre çok daha iyi teknolojik altyapıya sahip. Avalanche ağında 2 saniyeden kısa sürede tamamlanan akıllı kontrat işlemleri Bitcoin’de 1 saatte, Ethereum’da 6 dakikada tamamlanabiliyor. Avalanche’ın gelişmiş altyapıya sahip olması sayesinde AVAX büyük değer kazandı ve hacim açısından en büyük 9. kripto para konumuna geldi. Coinmarketcap verilerine göre AVAX, 92 dolardan işlem görüyor.

Togg ne zaman çıkacak?

Togg’un ilk elektrikli C-SUV versiyonunu 2022 sonunda üretim bandından indirilecek. 2023’ün ilk çeyreğinde seri üretimine başlanacak.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Kripto Para Haberleri
  • TOGG’da AVAX cüzdanı bulunacak: AVAX cüzdanı ne işe yarayacak?

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version