Tekno Takip

Togg’dan “Hisse Kampanyası” Açıklaması: Dolandırıcılık!

İnanç Can Çekmez: Togg'dan "Hisse Kampanyası" Açıklaması: Dolandırıcılık! 3

Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (Togg), herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Şirketin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, dolandırıcıların Togg’un adını kullandıklarını ve insanları kandırmaya çalıştıkları belirtildi. Togg, az sonra paylaşacağımız dolandırıcılık yöntemiyle ilgili olarak, kampanyanın dolandırıcılık olduğunu ve sadece şirket tarafından yapılacak resmi açıklamaların baz alınması gerektiğini vurguladı. 

Togg’un yaptığı açıklamaya göre dolandırıcılar, şirketin halka arz edileceği, yani borsaya gireceği yalanını uydurarak insanları kandırmaya çalışıyorlar. Zira yapılan açıklamalara göre çeşitli mecralarda Togg’a yatırım yapılacağına ilişkin sahte içerikler üretiliyor, bu içeriklerde “Togg kazanma şansı yakalayın” gibi gerçeklik payı olmayan ifadelere yer veriliyor. Şirket, tüm bunların asılsız olduğunu belirtti.

Togg’un, yeni dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili açıklaması şöyle:

“Togg hissesi satın alın, Togg hisselerine yatırım yapın, Togg yatırım için platform açıyor, Togg kazanma şansı yakalayın” başlıklarıyla gerçeği yansıtmayan ve kamuoyunu yanıltıcı ilanlar çeşitli sosyal medya kanallarında paylaşılmaktadır.

Bu tür paylaşımlar dolandırıcılık amaçlı olup, kullanıcılarımızın resmi kanallarımız dışındaki paylaşımlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz.

Togg markasına güven duyan kişileri dolandırma amacı güden bu tip sahte kampanyalarda markamızın kullanılması yasadışıdır. 

Bu tip sahte kampanya ilanlarını üreten, paylaşan ve/veya dağıtan, kişiler, kurumlar ve sosyal medya kanallarıyla ilgili de hukuki süreçleri başlatacağımızı bilgilerinize sunarız.”

Zaten isteseniz de bir Togg T10X satın alamazsınız. Peki niye?

Geçtiğimiz ay, önce ilk üretim Togg T10X’leri satın almaya hak kazanacak kişiler için bir çekiliş programı gerçekleştirildi. Bu program kapsamında da kimlerin Togg T10X satın alacakları belli oldu. Şirket, ilk aşamada 20 binden fazla otomobil üretip, çekilişte hak kazanan vatandaşlara araçlarını teslim edecek. Togg T10X’in normal satışları ise bu sürecin tamamlanmasından sonra başlayacak. Peki ne zaman?

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, konuyla ilgili Anadolu Ajansı’na bir röportajda, Togg T10X normal satışlarının Nisan-Mayıs 2024 gibi başlayacağını söyledi. İşte tam da bundan kaynaklı olarak, artık isteseniz de sıfır model bir Togg T10X satın alma şansınız yok. En azından önümüzdeki bir sene için yok…

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version