Tekno Takip

Toplam Kaç PlayStation 5 Satıldığı Açıklandı – Mayıs 2022

Ulaş Utku Bozdoğan: Toplam Kaç PlayStation 5 Satıldığı Açıklandı - Mayıs 2022 3

12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülen ve yeni nesil donanıma yer veren PlayStation 5, koronavirüsle büyük bir engele çarpmıştı. Kısıtlamalar sonrası kapatılan üretim tesisleri ve çip kriziyle tetiklenen tedarik sıkıntısı, PlayStation 5 satışlarının istendiği seviyede gitmesini engellemişti. Çip krizi halen etkisini sürdürürken, bugün Sony’den önemli bir açıklama geldi.

Sony, 2022’nin ilk çeyreğinde, yani Ocak – Mart ayları arasında toplamda kaç adet PlayStation 5 sattığını açıkladı. Şirketin mali yılının son çeyreğine denk gelen dönem, Sony’nin 2021 mali yılı başarısını da ortaya koydu. Paylaşılan açıklamaya göre Sony, son 3 ayda toplam 2 milyon adet PlayStation 5 satışı gerçekleştirdi. Bu sayı, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 3,3 milyon adet idi.

PlayStation 5 satışları düşse de oyun satışları arttı

Sony’nin sattığı toplam PlayStation 5 sayısı, son verilerle birlikte 19,3 milyon adete yükseldi. Şirketin PlayStation 5 satışları geçtiğimiz yıl kıyasla düşmüş olsa da oyun satışlarında önemli bir artış görüldü. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 61,4 milyon adet olan PS4/PS5 oyun satışı, bu dönem 70,5 milyon adet olarak ölçüldü. Bu oyunların 14,5 milyonu Sony’nin kendi oyunlarıydı.

Düşen PlayStation 5 satışları, PlayStation 5’in satış başarısı anlamında PlayStation 4’ün daha da gerisine düştüğünü gösterdi. PlayStation 4 çıkıştan sonraki ilk dönemde, PlayStation 5’ten 3,1 milyon daha fazla satmıştı. Son olarak Sony, Oyun ve Ağ Hizmetleri kolunun son 3 ayda toplam 5,1 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version