Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaSosyal MedyaToplumsal Medyada En Çok Kullanılan 8 Dolandırıcılık Formülü

Toplumsal Medyada En Çok Kullanılan 8 Dolandırıcılık Formülü

Bugüne kadar internette pek çok platformda birbirinden farklı dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaştık. Sahte bir vakıf üzerinden kişisel bilgilerin çalınması, video beğen-para kazan vaadiyle para toplanması ve özellikle kripto para dolandırıcılıkları, bunların yalnızca en güncel örnekleri oldu. Dolandırıcıların yöntemlerini ‘yedirmek’ için kullandıkları en büyük mecraysa elbette sosyal medya. İşte bugün, bu tür dolandırıcılıklara karşı daha az insanın kurban olması için önemli bir paylaşım yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin vatandaşlara uyarıda bulundu. “Sosyal medyada karşılaştığınız bir teklif gerçek olmayacak kadar cazipse veya kredi kartı gibi kritik bilgileriniz isteniyorsa siber saldırganlar ile karşı karşıya olabilirsiniz.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, dolandırıcıların kullandığı 8 yöntemi paylaştı.

Bir teklif fazla cazipse, şüphelenin

Ulaş Utku Bozdoğan: Toplumsal Medyada En Çok Kullanılan 8 Dolandırıcılık Formülü 1

  • Kredi tuzağı: Anında kredi çekebileceğiniz iddiasıyla kişisel bilgiler ve ön ödeme istenen dolandırıcılık yöntemi.
  • Kripto varlık yatırım dolandırıcılığı: Paranızı kripto varlıklara yatırarak kâr edeceğinizi vadeden ve ödeme istenen yönetim.
  • Sahte kurum hesapları: Kamu kurumlarının veya şirketlerin ismi kullanılarak açılan sahte hesaplardan paylaşılan linkler ile kredi kartı bilgilerinin çalındığı dolandırıcılık yöntemi.
  • Sahte arkadaş dolandırıcılığı: Arkadaşlık yoluyla güven kazanan dolandırıcıların kişisel bilgileri ele geçirdiği ve daha sonra para istediği dolandırıcılık yöntemi.
  • Piyango dolandırıcılığı: Ödül kazandığınızı söyleyen ve ödülü elde edebilmek için ödeme istenen yöntem.
  • Ücretli üyelik dolandırıcılığı: Uygun fiyata film veya müzik platformu üyeliği verme iddiasıyla ödeme istenen dolandırıcılık yöntemi.
  • Sahte sosyal medya e-postaları: Sosyal medya platformlarının ismi ve arayüzü kullanılarak hazırlanan e-postalar ile kullanıcı adı ve şifrelerin ele geçirildiği dolandırıcılık yöntemi.
  • Düşük fiyatlı satış dolandırıcılığı: Özellikle elektronik eşyaların, piyasa fiyatının çok altında fiyatla satışa sunulduğu iddia edilen yöntem.

Kaynak:  Webtekno

Avatar Of Ulaş Utku Bozdoğan
Ulaş Utku Bozdoğan
Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar