Tekno Takip

Toyota, beşerli uzay aracı Lunar Cruiser ile ay keşfine çıkıyor! İşte detaylar!

Ulaş Utku Bozdoğan: Toyota, beşerli uzay aracı Lunar Cruiser ile ay keşfine çıkıyor! İşte detaylar! 3

Dünyaca ünlü araç üreticisi Toyota, ayda keşifleri kolaylaştırmak için Japan Aerospace Exploration Agency ile birlikte çalışarak portföyünü genişletiyor.

Associated Press’in bildirdiğine göre şirket, 2040 yılına kadar insanların ayda yaşamalarına yardımcı olma iddialı planının bir parçası olarak, keşif için Lunar Cruiser adlı bir araç geliştirmekle görevlendirildi.

Toyota, insanlı uzay aracı Lunar Cruiser ile ay keşfine çıkıyor! İşte detaylar!

Toyota, insanlı uzay aracı Lunar Cruiser ile ay keşfine çıkmayı planlıyor! Toyota‘nın anlaşmalı olduğu Gitai Japan ise, bu gibi görevler için robotik bir kol geliştirdi. Kolun esas görevleri arasında teftiş ve bakım yer alıyor.

Gitai CEO’su Sho Nakanose’ye göre, uzay araştırmalarıyla ilgili yüksek maliyetler ve tehlikeler nedeniyle robotlara oldukça ihtiyaç duyuluyor. Cruiser, Toyota Land Cruiser‘a saygı duyduğunu belirtiyor ve keşif için üretilen aracın ise 2020’lerin sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Araç, insanların uzayda keşif yaparken onlara rahatça yemek yeme, çalışma, uyuma ve iletişim kurma gibi ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanıyor.

Toyota, bu vizyonunu duyururken, Lunar Cruiser‘ın, astronotların uzay giysilerini çıkarıp yaşamalarını sağlamak için tasarlanmış bir iç mekan ile ay yüzeyinde altı haftaya kadar seyahat etmek için yer vermek gibi çeşitli parametreler altında çalışması gerektiğini belirtti.

Lunar Cruiser projesinin baş yöneticisi Takao Sato ise konu ile ilgili “Mekanı, yüzyılda bir dönüşümümüz için bir alan olarak görüyoruz. Uzaya giderek, insan yaşamı için değerli olduğunu kanıtlayacak telekomünikasyon ve diğer teknolojileri geliştirebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version