Tekno Takip

Toyota coştu bir kere! Haziran ayında iki büyük sürpriz!

Meral Erden: Toyota coştu bir kere! Haziran ayında iki büyük sürpriz! 1

Bir türlü önüne geçilemeyen kur ataklarına bağlı olarak fiyatı her geçen gün artan sıfır otomobillerdeki fiyat artışı önlenemiyor

Çok değil henüz Mayıs ayında fiyatı 432.650-TL olan Toyota Corolla’nın giriş paketi 1.5 Vision’un fiyatı 1 Haziran itibariyle 456.500-TL’ye yükselmişti. Hemen herkeste hakim olan görüş Haziran ayının bu fiyat ile geçileceği şeklindeyken, Toyota dün itibariyle fiyatlarında bir kez daha güncellemeye giderek giriş paketinin fiyatını 488.500-TL’ye çıkarttı.

Japon otomotiv devinin bu son hamlesiyle, ülkemizde en çok satılan sedan otomobillerden biri olan Toyota Corolla’nın giriş paketi neredeyse bir hafta içerisinde 55.000-TL’den daha fazla zamlanmış oldu. Bu da yaklaşık %13’lük bir artış oranına tekabül ediyor.

Tabi tutar olarak bakıldığında üst paketlerde durum daha da vahim. Buna göre en üst segment olan 1.5 Passion X-Pack Multidrive S versiyonu Mayıs ayının sonunda 604.550-TL’den satılırken, üst üste gelen iki fiyat güncellemesiyle bu aracın fiyatı şu an 682.450-TL’e çıkmış durumda. Yani aradaki fiyat farkı bu defa neredeyse 80 bin TL.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version