Tekno Takip

Toyota’dan ihtilal niteliğinde kamera teknolojisi: “Aracınızın içi tıpkı vakitte dışı” olacak!

Meral Erden: Toyota'dan ihtilal niteliğinde kamera teknolojisi: "Aracınızın içi tıpkı vakitte dışı" olacak! 1

Off-road parkurları, en başarılı Kamyonlar ve SUV’ler için bile tehlikeli yerlerdir, ancak teknoloji ilerledikçe, zorlu arazilerin üstesinden gelmeyle ilgili doğal riskler büyük ölçüde azaldı. Bu alandaki en akıllı icatlardan biri arazi kamerası veya Toyota’nın dediği gibi “Çoklu Arazi Monitörü” olacak.

Toyota Sequoia gibi araçlarda, bu sistem normalde sürücünün bakış açısından imkansız olan dış görünümleri görmenizi sağlıyor. Ford Bronco ve Land Rover Defender, engellerden kaçınmayı kolaylaştıran benzer sistemlere sahip, ancak Toyota yeni araçlarında yeni sistemlerini, aracın gövde panellerini pratik olarak şeffaf hale getiren yeni bir tür “arazi dışı arazi monitörü” ile değiştirmeyi hedefliyor.

Japon otomobil üreticisinin ortaya çıkan patent başvurularında, kameraların aracın çevresini fotoğraflayacak şekilde yapılandırılmış dış görüntüleri yakaladığı bir sistemi gösteriyor.

Toyota, sistem tarafından oluşturulan aracın çevresinin eksiksiz bir görünümü ile görüntünün sentetik bir görüntüsünü oluşturan sanal bir projeksiyon yüzeyine yansıtılmasını sağlıyor. Ayrıca bu sistem, aracın arazide olduğunu tespit edebilecek ve görüntüyü daha da bilgilendirici hale getirmek için ayarlayacak.

Bütün bunlar tam olarak ne anlama geliyor ve nasıl çalışacak? Sizlere kısaca açıklayalım…

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version