Tekno Takip

Türk zırhlısı Ejder Yalçın 1000’inci ihracata hazırlanıyor

İnanç Can Çekmez: Türk zırhlısı Ejder Yalçın 1000'inci ihracata hazırlanıyor 7

İnanç Can Çekmez: Türk zırhlısı Ejder Yalçın 1000'inci ihracata hazırlanıyor 1

Yerli savunma sanayi şirketi Nurol Makina tarafından üretilen Ejder Yalçın 4×4 Taktik Tekerli Zırhlı Aracı önce ülkemizdeki kolluk kuvvetleri tarafından, sonra da yabancı birlikler tarafından büyük beğeni topladı. Yurt dışında çok sayıda ülkeye ihracatı yapılan Ejder Yalçın, bir kilometre taşını daha geride bırakıyor. Yurt dışı için hazırlanan 1000’inci Ejder Yalçın yakın zamanda üretim bandından çıkacak.

Nijer Cumhurbaşkanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Nijer tarafından sipariş edilen araçların üretiminin başladığı ifade edildi. Böylece 1000’inci araç Nijer’e gidecek.

Yerli seyir füzesi Roketsan Çakır özellikleri

1 gün önce eklendi

Nijer, terör olaylarının yoğun yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre son 3 yıl içinde 235 bin kişi komşu ülkelere sığınmak zorunda kalırken 313 bin kişi de ülke içinde farklı bir yere yerleşmek zorunda kaldı. Ejder Yalçın, Nijer’deki El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist gruplarıyla mücadelede kullanılacak.

Nurol Makina, Avrupa’da şirket kurdu

2017 yılından 2021’e kadarki süreçte Orta Doğu, Körfez, Asya, Afrika ve Latin Amerika’ya Ejder Yalçın ihracatı yapılmıştı. 2021’de ise Macaristan ile anlaşma yapılarak ilk kez bir Avrupa Birliği ülkesine ihracatı gerçekleşti. Bu anlaşmanın ardından Nurol Makina, Avrupa ülkelerinin odağına girdi. Nurol Makina, geçen ay Macaristan’da Nurol Makina Macaristan isimli bir şirket kurarak Avrupa’daki operasyonlarını büyütmeye başladı.

Ejder Yalçın 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı özellikleri

Ejder Yalçın’ın konfigürasyon seçenekleri

Modüler yapıdaki araç, ihtiyaca göre farklı görevlere uygun bir şekilde konfigüre edilebiliyor. Ejder Yalçını şu araçlara dönüştürmek mümkün:

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Savunma Sanayi Haberleri
  • Yerli zırhlı araç Ejder Yalçın’ın 1000’inci ihracatı yolda

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version