Categories: Donanım

Türkiye’nin En Pahalı Markaları Aşikâr Oldu

26 yıldır bir gelenek haline gelen ve Brand Finance tarafından yürütülen Türkiye’nin En Değerli Markaları- Turkey 100 çalışmasının 2022 yılı için tamamlandığı açıklandı. Her yıl dünyanın en büyük 5 bin markasını değerlendiren şirket, bu markaları ülke ve sektör bazında sıralıyor ve yılda yaklaşık 100 rapor sunuyor.

Uluslararası markaları değerlendiren Brand Finance’ın “2022 Turkey100- Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında zirvenin ismi değişmedi. 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında olduğu gibi Türk Hava Yolları 2022 yılında da ilk sıraya yerleşti. THY’nin marka değeri ise 1,6 milyar dolar olarak belirlendi.

Uzun bir aradan sonra ilk kez ilk 5 marka arasında bankalar yer almadı

Uzun bir aradan sonra listenin ilk 5 sırasında bankaların yer almaması oldukça şaşırtıcı oldu. Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner bu durumun, Türkiye’nin üretim kabilyeti ve kapasitesi yüksek bir coğrafyaya sahip olmasının büyük fırsatlar sunduğunu gösterdiğini belirtti. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2018 yılından beri Türkiye’nin en değerli markası olmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Bolat, “Bu başarıda pay sahibi olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemizin milli bayrak taşıyıcısı olmanın verdiği sorumlulukla ve dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olmanın gücüyle markamızı daha nice başarılarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Listede ilk sırada yer alan Türk Hava Yolları’nı 1 milyar 452 milyon dolarlık marka değeriyle Arçelik takip etti. THY ise bu yılki değeriyle birlikte, 5 yıl üst üste Türkiye’nin en değerli markası seçilmiş oldu. Listenin üçüncü sırasında 819 milyon dolarlık değeriyle 7 sıra birden yükselen Ford Otosan yer aldı.

Listenin geri kalanı ise şöyle sıralandı:

  1. Türk Hava Yolları – 1,6 milyar dolar
  2. Arçelik – 1 milyar 452 milyon dolar
  3. Ford Otosan – 819 milyon dolar
  4. Vestel – 720 milyon dolar
  5. Turkcell – 705 milyon dolar
  6. LC Waikiki – 688 milyon dolar
  7. Garanti BBVA – 532 milyon dolar
  8. BİM – 524 milyon dolar
  9. İş Bankası – 507 milyon dolar
  10. Türk Telekom – 500 milyon dolar

Listeye bu yıl giren markalar:

  • LC Waikiki
  • Petrol Ofisi
  • İGA
  • Yayla
  • Kervan
  • Türkiye Sigorta
  • Sabiha Gökçen
  • Aktif Bank
  • Ege Seramik

İlk 100’de yer alan markaların değerleme açısından en yüksek artış %62,2 ile Medikal Park ve %48,1 ile Odebank tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca bu dönemde marka değerinde en çok düşüş gözlenen markalar ise %69,5 ile Do&Co, %67,2 ile Tat ve %65,8 ile Anadolu Isuzu oldu.

Kaynak:  Webtekno

İnanç Can Çekmez

Share
Published by
İnanç Can Çekmez

Recent Posts

Oppo Reno 13 Pro Özellikleri ve Yenilikleri

Oppo Reno 13 Pro, etkileyici özellikleri ve yenilikleriyle dikkat çekiyor. Gelişmiş kamera sistemi, güçlü işlemci…

6 dakika ago

WhatsApp Business Kullanıcı Sayısı ve Yeni Mesaj Kontrol Özellikleri

WhatsApp Business kullanıcı sayısının artışı ve yeni mesaj kontrol özellikleri hakkında her şey. İşletmenizi büyütmek…

18 dakika ago

Elektrik Kesintisi Sırasında Telefon Sinyali Neden Kaybolmaz?

Elektrik kesintileri sırasında telefon sinyalinin neden kaybolmadığını öğrenin. Bu yazıda, cep telefonlarının sinyal güçlerinin nasıl…

42 dakika ago

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu, küresel elektrikli araç pazarındaki büyüme, trendler ve istatistiklerle…

1 saat ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile konuşmalarınızı kolayca yazıya aktarın. Bu pratik yöntem sayesinde…

2 saat ago

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

10 saat ago