Tekno Takip

Twitch, 2 Tuşla Klip Paylaşmanızı Sağlayan Aracını Yayınladı

Şinasi Kaya: Twitch, 2 Tuşla Klip Paylaşmanızı Sağlayan Aracını Yayınladı 1

En popüler canlı yayın platformu olan Twitch, sadece kendi bünyesinde varlığını sürdürmüyor. Yayıncılar, takipçileri ve yayıncıların kesitleriyle içerik üretenler, sosyal medyada devamlı yayınlarını paylaşıyor, adlarının internette duyulmasını sağlıyor.

Ancak bugüne kadar bir Twitch yayınından kesit paylaşmak isteyen herkes, önce yayından bir klip alıyor, sonrasında bu klibi indirip farklı bir video düzenleyicisinde görüntüyü kırpıyor. Twitch, bu uğraşın önüne geçecek yeni özelliğini duyurdu.

Twitch üzerinden klipler düzenlenebilecek!

Twitch, içerik üreticilerinin işini kolaylaştıracak “Klip Düzenleyicisi” aracını yayınladı. Yeni araç ile yayın sırasında alınan klipler, doğrudan Twitch üzerinde düzenlenebilecek, dikey olarak kırpılabilecek.

Ayrıca araçla birlikte klipleri düzenleyenler, kesitin alındığı yayıncının ismini de tek bir tuşla videoya ekleyebilecek. Aynı şekilde kesitin farklı bir bölümü de aynı video üzerine kolaylıkla eklenebilecek, videoda gösterilecek alanlar seçilebilecek.

Düzenlenen kesitlerin yayınlanması da yine doğrudan Twitch üzerinden yapılabilecek. Kullanıcılar, dikey videoları Twitch üzerinden YouTube Shorts’ta yayınlayabilecek. Öte yandan Twitch, henüz TikTok ve Instagram Reels’te doğrudan paylaşmayı kullanıma sunmadı.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version