Tekno Takip

Twitter Blue’ya 2 Saatlik Video Yükleme Geldi

İnanç Can Çekmez: Twitter Blue'ya 2 Saatlik Video Yükleme Geldi 1

Twitter, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi Twitter Blue’yu kullanıma sunmuştu. Mavi tik de dahil birçok özellik sunan abonelik, ülkemizde iOS ve Android için aylık 209 TL’lik, web için ise 177 TL’lik bir fiyata sahipti.

Şirket, bugün ise ücret ödeyen kullanıcıları için bir yenilik getirdi. Dev sosyal medya platformu, artık Blue abonelerinin 2 saatlik video yüklemesine olanak tanıyor. Buradaki sınır, daha önce 60 dakikaydı.

Video boyutlarındaki sınır 8 GB’a çıktı, iOS’ten uzun video yükleme desteği geldi

Twitter ayrıca, ücretli aboneler için video dosya boyutu sınırını da 2 GB’tan 8 GB’a yükseltti. Daha önceden uzun video yüklemek yalnızca web üzerinden yapılabiliyordu. Ancak gelen yeni değişikliklerle iOS uygulamasına da destek geldi. Öte yandan video yüklemede maksimum kalitenin 1080p olarak kalmaya devam ettiğini ve bu konuda bir değişiklik olmadığını ekleyelim.

Bunun ardından Blue abonesi kullanıcılar uzun videoları platforma yüklemeye başladı. Örneğin All In Podcast isimli bir programın yüklediği 1 saat 19 dakikalık videoyu yukarıdan görebilirsiniz.

Elon Musk yönetimine geçen şirket, son zamanlarda uzun videolar konusunda hamleler yapıyordu. Uzun video yükleme özelliği aralık ayında eklenmişti. Yakın zamanda ise videoların oynatma hızını değiştirme olanağı tanınmıştı. Bunlara ek olarak yalnızca videolarda değil tweet’lerde de sınır artırılmıştı. Geçtiğimiz ay şirket, Blue aboneleri için 10.000 karakterli tweet atma özelliğini de getirmişti.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version