Tekno Takip

“Twitter Çevresi” Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı!

Meral Erden: "Twitter Çevresi" Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı! 1

Twitter, geçtiğimiz yıl yeni özelliği “Twitter Çevresi”ni kullanıma sunmuştu. Özellik, kullanıcıların seçtiği kişilere özel tweet’ler göndermesine ve düşüncelerini daha küçük bir grupla paylaşmasına olanak tanıyordu. Yalnızca belirlediğiniz kişiler çevrenizde bulunabiliyor ve attığınız tweet’ler ile etkileşime geçebiliyordu.

Ancak geçtiğimiz ay, özelliği kullanan birçok insan özel tweet’lerinin bir şekilde dışarıdan insanlar tarafından görüldüğünü söylemeye başladı. Buna göre çevreye dahil olmayanlar, bu gönderileri görebiliyor; hatta beğenebiliyordu. Bu da hassas ve özel paylaşımlar yapanlar için büyük bir problemdi. Birkaç gün önce ise Twitter’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Twitter, gizlilik sorunu yaşandığını itiraf etti, sorunun çözüldüğünü aktardı

Twitter, sorunu yaşayan kullanıcılara e-posta yoluyla ulaştı. Kullanıcılar tarafından paylaşılan e-postada, şirketin sorunun yaşandığını kabul ettiği ve gerçekten bazı özel tweet’lere başkaları tarafından erişilebildiği görüldü.

Şirket, nisan ayında ortaya çıkan sorunun güvenlik ekibi tarafından fark edildiğini ve kısa sürede çözüldüğünü de ekledi. Buna göre artık Twitter Çevresi’ne dahil olmayanlar kullanıcılar mesajları göremiyor.

Elon Musk yönetimindeki platform, özellikte neden böyle bir sorunun yaşandığını açıklamazken kullanıcıların gizliliğini koruma konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version