Tekno Takip

Twitter DM’leri şifreleniyor: Musk bile okuyamayacak!

Şinasi Kaya: Twitter DM'leri şifreleniyor: Musk bile okuyamayacak! 3

Şinasi Kaya: Twitter DM'leri şifreleniyor: Musk bile okuyamayacak! 1 Elon Musk, Twitter’da değişiklikler yapmaya devam ediyor. Musk, Salı günü platform üzerinden yaptığı açıklamada direkt bildirilerin artık şifreleneceğini söyledi. Ayrıyeten Twitter, yakında kullanıcıların sesli ve manzaralı görüşme yapmasına müsaade verecek.

Musk: Başıma silah dayasalar bile DM’lerinizi göremem!

Musk’ın açıklamasına nazaran, Twitter uygulamasının yeni sürümü, kullanıcıların sadece en yeni mesaj dizisini değil, bir dizideki rastgele bir iletiyi yanıtlamasına müsaade verecek. Kullanıcılar, rastgele bir emojiyi de reaksiyon olarak seçebilecek. En değerlisi DM’ler şifrelenecek. Şifrelenmiş iletilere Twitter bile erişemeyecek. Musk’ın bile erişemeyecek olması tartışılır fakat zımnilik ismine hoş bir gelişme. Hatırlanacağı üzere geçmişte üçüncü parti uygulama geliştiriciler, birtakım kullanıcıların özel bildirilerine erişmiş, Twitter da bu açığı kabul etmişti.

Musk, Twitter’ın yeni sesli ve manzaralı konuşma özelliği üzerinde çalıştığını da söyledi. Kullanıcılar, telefon numaralarını vermeden platformdaki rastgele biriyle konuşabilecek. Twitter, şu anda kullanıcıların Spaces ile sesli canlı konuşmalarına müsaade veriyor lakin bu konuşmalar herkese açık ve küme sohbetleri gerçekleştiriliyor.

Bu ortada, Nisan ayında Twitter kullanıcılarının sadece kendi belirlediklerle şahıslarla yaptıkları konuşmalar herkese açılmıştı. Twitter, bu yanılgıyı kabul etti ve yanlışın düzeltildiğine dair kullanıcıları e-posta ile bilgilendirdi.

Exit mobile version