Tekno Takip

Twitter, iOS’ta Çekilen Görüntülerin GIF Olarak Kaydedilmesine Müsaade Verecek

Şinasi Kaya: Twitter, iOS’ta Çekilen Görüntülerin GIF Olarak Kaydedilmesine Müsaade Verecek 1

Twitter, dün iOS uygulamasına çok kullanışlı olabilecek yeni bir özellik ekledi. Artık Twitter kullanıcıları, iOS’ta uygulama içi kameradan GIF’ler oluşturabilecekler. Bu yeni özellik, tam bir video yüklemek zorunda kalmadan, kısa klipleri zaman çizelgenizde paylaşmanın kullanışlı bir yolu olabilir.

Bu GIF’lerden birinin nasıl göründüğü hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız, The Verge Editörü Jay Peters’ın iPhone 12 Mini akıllı telefonuyla kaydettiği bir GIF’i aşağıda görebilirler.

The Verge’ün paylaştığı habere göre, sosyal medya ağının iOS uygulamasında GIF kaydetmek son derece kolay. Uygulamadaki yeni tweet düğmesine basın. Sonra fotoğraf simgesine ve ardından kamera simgesine dokunun. Kameranın GIF modunda olduğundan emin olun ve kayıt düğmesine basılı tutun. Ayrıca sosyal ağ, tüm bu adımları gösteren bir GIF de yayınladı.

Ancak tweetlerde bulunan çoğu GIF gibi, bunları platform dışında kolayca paylaşmanın bir yolu yok gibi görünüyor. GIF’e sağ tıklarsanız, uygulama yalnızca “GIF Adresini Kopyala” seçeneğini gösteriyor. Yani herhangi bir GIF’i bilgisayarınıza ya da telefonunuza kaydetme seçeneği yok.

Bu özellik şu anda yalnızca iOS’ta kullanılabiliyor. Twitter sözcüsü Stephanie Cortez, özelliğin Android’e gelip gelmeyeceği konusunda, Twitter’ın gelecekteki güncellemeleri bildirmek için geri bildirim toplayacağını ifade etti. Ancak bunun kesin olarak olup olmayacağı ya da ne zaman olacağı konusunda bir zaman aralığı paylaşmadı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version