Tekno Takip

Twitter’da mavi tik krizi: Meyyit ünlülerin hesapları artık “onaylı” ve durum âlâ görünmüyor

İnanç Can Çekmez: Twitter’da mavi tik krizi: Meyyit ünlülerin hesapları artık “onaylı” ve durum âlâ görünmüyor 5

İnanç Can Çekmez: Twitter’da mavi tik krizi: Meyyit ünlülerin hesapları artık “onaylı” ve durum âlâ görünmüyor 1 Geçtiğimiz hafta Elon Musk verdiği kelamı tuttu ve fiyat ödemeden alınan eski onaylı hesapların mavi tikleri kaldırıldı. Mavi tiki kaldırılanlar ortasında F1 pilotlarından tutun da global haber ajanslarına kadar binlerce hesap yer alıyordu. Bunu sonucunda kullanıcılar önemli reaksiyon göstererek uygulamanın yanlış olduğunu aktardı. Görünüşe nazaran Twitter ve Elon Musk geri adım atıyor.

Twitter’da mavi tik krizi sürüyor

Halihazırda çok sayıda yüksek profilli hesap tekrar doğrulanmış üzere görünüyor, bunlara bir dizi hayatta olmayan ünlüler de dahil. Mavi tiklerin yine ortaya çıkması, Twitter’ın bir milyondan fazla takipçisi olan kullanıcıları tekrardan doğrulamak için yaptığı daha geniş (ancak duyurulmamış) bir planın kesimi olabilir. Öte yandan değişik bir şekilde hayatta olmayan kimi ünlülerin de hesapları tekrardan doğrulanmış durumda ve Twitter size bu hesapların “Twitter Blue’ya abone oldukları ve telefon numaralarını doğruladıkları için doğrulandığını” söylüyor.

Michael Jackson, Chadwick Boseman, Kobe Bryant, Barbara Walters, Anthony Bourdain ve Paul Walker tekrardan doğrulanan birçok yıldızdan yalnızca birkaçı. Hatta platform, önde gelen gazeteci ve köşe muharriri Jamal Khashoggi’nın 2018’de öldürülmesine karşın ayda 8 dolardan fazla para kazandığını argüman ediyor üzere görünüyor. Elbette bu, platformun mavi tik açıklamasında sunduğu standart mesaj olsa da ortada bir duyarsızlık var. Kimi durumlarda, meyyit kullanıcıların hesaplarını yöneten kuruluşların doğrulama için başvurduğu düşünülebilir (örneğin, Bosewick’in hesabı çoğunlukla Chadwick Boseman Sanat Vakfı’nı retweet ediyor). Fakat yine doğrulanan hesapların çoğu yıllardır atıl durumda.

Sonuç olarak onaylanmış olsun yahut olmasın, birçok kullanıcı Twitter Blue’nun işletiliş biçiminden şad olmadığını lisana getiriyor. Öte yandan duruma farklı bir bakış açısı ile bakarsak Twitter için işler Kasım ayından bu yana olağan: Kaos karar sürmeye devam ediyor.

Exit mobile version