Tekno Takip

Ücretsiz Twitter Mavi Tikleri Zorla Geri Getiriliyor

Şinasi Kaya: Ücretsiz Twitter Mavi Tikleri Zorla Geri Getiriliyor 3

Geçtiğimiz haftalarda Twitter’ın ücretsiz verilen mavi tikleri kaldırmasının ardından Musk, mavi tik için ödeme yapmayan birçok kişinin ücretini cebinden ödeyerek, hesapların onaylı olarak kalmasına devam etmesini sağladı. Ancak tabii ki bu hesaplar, dünyaca ünlü kişilerden oluşuyordu. 

Twitter Blue ile gelen mavi tik için ödeme yapma seçeneği, birçok insan tarafından reddedildi. Ülkemizde de hem ünlü hem de siyasi kişiliklerin hesapları, mavi tik için ödeme yapmamaları nedeniyle doğrulanmış hesap olmaktan çıktı. Öte yandan Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın Türkiye CEO’su da, bundan nasibini almıştı.

Musk, ücretli mavi onay işaretine karşı çıkan hesaplarla resmen dalga geçiyor

Twitter’daki ücretsiz verilen mavi tiklerin kaldırılmasının ardından Elon Musk, dünyaca ünlü birçok kişiye ücretsiz tiklerini geri vermişti. 

Ancak görünen o ki, kaldırılan mavi tiklerine tekrar ücretsiz bir şekilde ulaşan tek kişiler ünlüler değil. Sıradan bir Twitter kullanıcısı, sahip olduğu ücretsiz mavi tikin kaldırılmasının ardından, onay işaretini geri alabilmek için herhangi bir ödeme yapmayı reddetti. Ancak hesap sahibi, daha sonrasında ödeme yapmamasına rağmen, mavi onay işaretinin geri geldiğini gördü.

Bu konuyla ilgili olarak Gizmodo’ya ulaşan ve mavi tik için ödeme yapmadığını söyleyen bir hesap sahibi, durumu kanıtlamak için de çeşitli belgeler gönderdi. Mavi tik kullanımı için aylardır ödeme yapmadığını söyleyen kullanıcının verileri araştırmacı Travis Brown tarafından incelendi.

Elde edilen Twitter API verileri, kullanıcının Twitter Blue’ya ilk olarak 2022’nin sonlarında abone olduğunu ve şu anda doğrulanmış olarak işaretlendiğini gösterdi.

Buna benzer bir olay Anonymous adlı hacktivist grupla bağlantılı bir hacker olan Aubrey “Kirtaner” Cottle’ın da başına geldi. Aralık ayında abone olduktan sonra Ocak ayında aboneliğini iptal ettiğini söyleyen Cottle, birkaç gün sonra onay işaretini kaybettiğini ancak kısa bir süre işaretin geri geldiğini söylüyor.

İşin ilginç yanı ise bu kullanıcıların hiçbiri Twitter Blue ayrıcalıklarına sahip değil. Ancak buna rağmen onaylanmış mavi tikleri bulunuyor. 

Öte yandan Musk, mavi tik için ödeme yapma fikrine açık bir şekilde karşı çıkan hesapları çeşitli şekillerde “trollediğini” itiraf etmişti. Görünen o ki Musk, mavi tik için ödeme yapmayı reddeden ve buna açık bir şekilde karşı çıkan kullanıcılara, sırf gıcıklık olsun diye mavi tik ekliyor. 

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version