Tekno Takip

Ulusal Eğitim Bakanı muştuyu verdi, öğrenciler çok sevindi! Tatil 27 Mayıs’ta başlıyor!

İnanç Can Çekmez: Ulusal Eğitim Bakanı muştuyu verdi, öğrenciler çok sevindi! Tatil 27 Mayıs’ta başlıyor! 1

Ülkemizde yaklaşık 1 hafta evvel gerçekleşen seçimlerde kazanan çıkmamıştı. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ikinci çeşide kalmasıyla birlikte 28 Mayıs tarihine ikinci randevu verildi. Türkiye 28 Mayıs’ta ikinci kere sandık başına gidecek.

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte okulların tatil olup olmayacağı da merak konusuydu. Hakikaten Milli Eğitim Bakanlığı mevzuya açıklık getirdi. Bakan Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada okulların Pazartesi günü tatil edildiği ve öğretmenlerin de idari müsaadeli sayılacağı belirtildi. Yani 27 Mayıs’ta başlayacak olan tatil, 29 Mayıs’a kadar devam edecek. Öğrenciler 30 Mayıs’ta okullarına geri dönecekler.

Milli Eğitim Bakanı muştuyu verdi, öğrenciler çok sevindi! Tatil 27 Mayıs’ta başlıyor!

Elbette bir başka merak edilen husus da okulların ne vakit yaz tatiline gireceğiydi. Malum yaşanan zelzele felaketinden ötürü okullar 2 hafta eğitime orta vermişti. Bu mühletin okulların sonuna eklenip eklenmeyeceği büyük merak konusuydu.

Bakan Özer bu hususa da açıklık getirdi. Yapılan açıklamada okulların daha evvelce de planlandığı üzere 16 Haziran’da yaz tatiline gireceği, hasebiyle okullarda rastgele bir uzatmanın olmayacağı belirtildi.

Buna nazaran okullar seçimlerden sonra 3 hafta daha açık kalacak. Sonrasında ise yaz tatili başlayacak. Hatta son haftayı saymazsak okulların 2 hafta daha açık kalacağını varsayabiliriz.

Exit mobile version