Tekno Takip

Ulusal Muharip Uçak’ın teslim tarihi ve motoru hakkında açıklama

Ulaş Utku Bozdoğan: Ulusal Muharip Uçak'ın teslim tarihi ve motoru hakkında açıklama 3

Ulaş Utku Bozdoğan: Ulusal Muharip Uçak'ın teslim tarihi ve motoru hakkında açıklama 1

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Enerji Teknolojileri Enstitüsü tarafından düzenlenen Uluslararası Havacılık Teknolojileri İtki Sistemi Kongresi’nde Milli Muharip Uçak hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Muharip Uçak’ta ilk etapta Amerika’dan temin edilecek motorun kullanılacağını belirten Kotil, özgün ve yerli motorun 2030 yılı gelmeden kullanılacağını açıkladı. Kotil, ABD’den temin edilecek motorun adını açıklamadı ancak General Electric F110 motorunun kullanılması bekleniyor.

2030’da teslim edilecek

Kotil, uçağın ilk bloklarının 2028’de teslim edileceğini dile getirerek, “2030’da inşallah F-35 ayarında bir uçağı Hava Kuvvetlerimize ve dost ülkelere teslim edeceğiz.” diye konuştu. Daha önceki açıklamalarda Milli Muharip Uçak’ın 18 Mart 2023’te hangardan çıkacağı ifade edilmişti.

Bayraktar DİHA’nın uçuş görüntüleri yayınlandı

4 sa. önce eklendi

Milli Muharip Uçak

Milli Muharip Uçak, 5+ nesil olarak nitelendirilen savaş uçaklarında bulunan kabiliyetlere ve donanımlara sahip yerli ve milli savaş uçağı olacak. Güvenli veri paylaşımına ve akıllı mühimmatların kullanımına yönelik akıllı altyapıya sahip olacak. Tüm hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak.

Milli Muharip Uçak ile;

MMU Teknik Özellikleri

MMU Sistem Özellikleri

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Savunma Sanayi Haberleri
  • Temel Kotil’den Milli Muharip Uçak hakkında açıklama

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version