Bugün geniş kullanıcı kitlelerini bünyesinde barındıran internet devleri gerektiği takdirde güvenlik birimlerine belirli verileri iletmek zorunda. Bununla birlikte kurumsal kimlikleri taklit ederek firmalardan veri talep eden bir çete ortaya çıktı.
Sahte kurum talepleri
ABD’de ortaya çıkarılan duruma göre siber saldırganlar kurumlardan acil durum veri taleplerini taklit ederek internet devlerini kandırmaya çalışıyor. Bunun sonucunda dolandırıcılık yapılabilecek veriler elde edilirken daha da ileri giderek genç kadınların ve çocukların verilerini elde ederek videolarını paylaşmaya zorlayan kişiler de var.
Netflix ücretli abonelik paylaşımını yaygınlaştıracak
Geçtiğimiz ay benzer şikâyetlerde büyük bir artış olduğu görülmüş. Hatta birden fazla genç kadının yaşadığı adreslere veya okuduğu okullara polis devriyelerinin gönderildiği ifade ediliyor. Kurumsal talep mekanizmalarının nasıl suiistimal edildiği ise merak konusu.
Google, Meta, Snap gibi firmalar yapılan taleplerin doğrulanmış hesaplardan gelip gelmediğini veya hesapların doğruluğunu anlamak için kontroller yaptıklarını, güvenlik güçleri ile birlikte hareket ettiklerini dile getiriyor. Bununla birlikte sistemin zaafiyetleri olduğu açık.
Kaynak: Donanimhaber
Spotify ve Türkiye’deki yerli sanatçılar arasındaki tartışmaları, dijital müzik platformlarının Türkiye müzik endüstrisine etkisini keşfedin.
WhatsApp'ta silinen mesajları iOS ve Android cihazlarda geri getirmenin en etkili yöntemlerini öğrenin. Adım adım…
Yapay zekâ ile etkili sunumlar hazırlayın! En iyi araçlar ve pratik ipuçlarıyla sunumlarınızı daha profesyonel…
Samsung Galaxy Watch 8 serisinin tasarımı ve özellikleri hakkında güncel detaylar, şık görünüm ve gelişmiş…
Samsung Galaxy S25 FE ile ilgili son gelişmeler, söylentiler ve beklenen özellikler hakkında güncel bilgiler.…
ABD mahkemesinde yapay zekâ ve deepfake teknolojisiyle gerçekleşen çarpıcı duruşma olayını keşfedin. Teknolojinin hukuk alanındaki…