Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaBilimUzaylılar bildirilerimizi ne vakit cevaplar ya da pürüzler? Bilim insanlarının kestirimi

Uzaylılar bildirilerimizi ne vakit cevaplar ya da pürüzler? Bilim insanlarının kestirimi

Independent’ın haberine nazaran NASA’nın Derin Uzay Ağı’ndan (Deep Space Network/DSN) ajansın uzay keşif sondalarından birine gönderilen mesajların gelişmiş bir uzaylı uygarlığı tarafından ele geçirilme mümkünlüğü incelendi. Bu araştırma, erişime açık arşiv arXiv’de ön baskı olarak yayımlandı ve şimdi hakem kontrolünden geçmemiş durumda.

Bilim insanları, New Horizons hariç bu sondaların gelecek birkaç milyon yıl içinde geçecekleri, güneş sistemimiz dışındaki yıldızları tespit eden daha evvelki bir çalışmayı genişletmeyi umuyordu.

Kaliforniya Üniversitesi’nin Berkeley ve Los Angeles (UCLA) yerleşkelerinden araştırmacılara nazaran, Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10, Pioneer 11 ve New Horizons bu uzay araçları ortasında.

Sinyallerin Ulaşacağı Yıl ve Olası Geri Dönüş İletisi Beklenecek Yıl

Independent’in haberine nazaran, araştırmacılar daha sonra, güneş sistemi dışındaki hangi yıldızların Dünya’dan bu yıldızlararası uzay araçlarına ışık suratında seyahat eden sinyal iletimleriyle karşılaşacağını belirlemek için bu tahlili genişletti.

Araştırmada bu yıldızların kimlikleri ve özellikleri, Dünya’ya uzaklıkları, iletilen sinyallerin onlara muhtemelen temas edeceği yıl ve bir geri dönüş iletisi bekleyeceğimiz yıl listelendi.

Çalışmada, karşılaşılan bu yıldızları çevreleyen gezegenlerin de uzay aracının mesajlarıyla karşılaşacağı belirtildi. Buna dayanarak bilim insanları, bu yıldızların etrafındaki zeki olma potansiyeline sahip uzaylı uygarlıkların Dünya’dan gelen bu mesajları muhtemelen ne vakit engelleyebileceklerini ve anında karşılık vermeleri şartıyla ne vakit bir karşılık duyabileceğimizi kestirim etti.

Karşılaşılabilecek Yıldızların Sayısı Arttı

Meral Erden: Uzaylılar Bildirilerimizi Ne Vakit Cevaplar Ya Da Pürüzler? Bilim Insanlarının Kestirimi 1

Bilim insanları tarafından tespit edilen bu cins yıldızların toplam sayısı çok düşük bir sayıdan 2100’e çıktı ve daha sonra giderek yükselen bir oranda arttı.

Araştırmacılar çalışmada “Bu, karşılaşılan yıldızların birçoklarının Dünya’dan nispeten daha uzak aralıklarda olduğunu gösteriyor, zira DSN’in mesajlarının onlarla müsabakası daha uzun sürüyor. Vakit içinde temas edilen yıldızlardaki bu artış, vakit içinde iletimlerin kapsadığı artan hacimle tutarlı” diye açıkladı.

“21. Yüzyıl İçerisinde Geri Dönüş Beklediğimiz 5 Yıldız Var”

Universe Today’e konuşan çalışmanın ortak muharriri Reilly Derrick, “Sonuçlarımız 21. yüzyıl içinde geri dönüş mesajları bekleyebileceğimiz toplam 5 yıldız ve gelecek 100 yıl içinde geri dönüş mesajları bekleyebileceğimiz toplam 7 yıldız içeriyor” dedi.

Bilim insanlarının bu yüzyılın sonuna kadar potansiyel bir karşılık bekledikleri 5 yıldız Dünya’dan 50 ışık yılı uzaklıkta yer alırken, gelecek 100 yıl içinde karşılık alınabilecek öbür iki yıldızsa gezegenimizden 73 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar