Tekno Takip

VinFast üç yeni elektrikli SUV tanıttı: Aralarında TOGG’a rakip de var

Şinasi Kaya: VinFast üç yeni elektrikli SUV tanıttı: Aralarında TOGG'a rakip de var 5

Şinasi Kaya: VinFast üç yeni elektrikli SUV tanıttı: Aralarında TOGG'a rakip de var 1

Vietnam’ın yerli otomobil markası VinFast, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2022‘de üç yeni elektrikli SUV modelini görücüye çıkardı: VF5, VF6 ve VF7. Şirket ayrıca daha önce sergilediği VF e35 ve VF e36 modellerinin isimlerini de VF8 ve VF9 olarak değiştirdi.

Model isimlerinden de anlaşılabileceği üzere SUV’lerin hepsi farklı segmentte yer alıyor. Pininfarina ve Torino Design iş birliğiyle tasarlanan araçlardan VF5 (A-SUV), VF6 (B-SUV), VF7 (C-SUV), VF8 (D-SUV) ve VF9 (E-SUV) segmentinde yarışacak. Modellerin farklı tasarım detayları mevcut ancak hepsinde kanat benzeri LED ışık imzası dikkat çekiyor.

Araçların iç mekanı veya teknik detayları henüz paylaşılmadı. Ancak daha önce tanıtılan VF8 ve VF9’un 15.4 inçlik multimedya ekranına sahip ve oldukça minimalist tasarlanan yaşam alanlarını görmüştük. Diğer modellerin de kabini buna benzer olabilir. Öte yandan araçlarda yolcuların video izlemelerine, oyun oynamalarına, çevrimiçi alışveriş yapmalarına yada evlerindeki akıllı cihazları uzaktan kontrol etmelerine imkan veren Smart Service paketi bulunacak. Bu paket aylık abonelik şeklinde sunulacak.

VF7, TOGG C-SUV ile aynı segmentte

VinFast’in ABD pazarında satışa sunacağı bu modellerin Eco isimli baz versiyonlarında ZF ile birlikte geliştirilen seviye 2+ otonom sürüş sistemi bulunacak. Premium versiyonlarda ise seviye 3 ve seviye 4 otonom sürüş teknolojisine yer verilecek.

VinFast ayrıca fuarda batarya kiralama programından da bahsetti. Vietnamlı şirket bu kapsamda iki abonelik paketi sunacak. ‘Flexible’ isimli pakette kullanıcılar aylık 500 kilometreye kadar ücretlendirilecek. Sonraki her bir kilometre için de ekstra ücret ödeyecek. ‘Fixed’ isimli pakette ise kilometre sınırı bulunmayacak. Pil sağlığı %70’in altına düştüğünde ücretsiz değişim gibi batarya bakımları da paketin içinde olacak.

Şimdilik sadece VF8 ve VF9 modellerinin fiyatı açıklandı. Fiyatlar vergiler ve teşvikler hariç sırasıyla 41 bin dolar ve 56 bin dolardan başlıyor. Söz konusu iki model 2022’nin dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak. VF5, VF6 ve VF7’nin ise 2023’te satışa sunulacağı açıklandı.

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version