Tekno Takip

Vivo Y01 Tanıtıldı

İnanç Can Çekmez: Vivo Y01 Tanıtıldı 3

Vivo tarafından geçtiğimiz hafta Y33s 5G modeli duyurulmuştu. Şimdi ise şirket Y serisinin en yeni üyesi olan Vivo Y01 modeli ile karşımızda.

Vivo Y01, 6.51 inç HD+ çözünürlüklü LCD ekran ile geliyor. Ekranda 5 MP selfie kamera için bir çentik yer alıyor. Telefonun çizgili dokulu plastik arkası, LED flaşla birleştirilmiş tek bir 13 MP birincil kamerayı barındıran bir kamera adasına sahip. Öte yandan, bazı bölgelerde bunun yerine 8 MP bir kamera yer alacak.

Cihaz gücünü Helio P35 çipsetten alıyor ve Android 11 (Go Edition) tabanlı FuntouchOS 11.1 ile gelecek. Akıllı telefonun 2GB ile 3GB olmak üzere iki bellek seçeneği ve yerleşik 32GB depolama alanı mevcut. Ek olarak 1 TB’a kadar depolama genişletmesine izin veren bir microSD kart yuvası bulunuyor.

Y01, piyasaya bağlı bir özellik olan yana monte edilmiş bir parmak izi okuyucusuna sahip. Öte yandan cihaz Yüz Erişimi ile birlikte geliyor ve yüzünüzü kullanarak telefonunuzun kilidini açmanıza izin veriyor. Akıllı telefon microUSB bağlantı noktasından 10W’a kadar güç çeken 5.000 mAh batarya ile geliyor ve ters kablolu şarjı da destekliyor.

Sapphire Blue ve Elegant Black renklerinde sunulan cihazın çıkış tarihi ve fiyatı konusunda herhangi bir bilgi ise paylaşılmış değil.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version