Tekno Takip

Volkswagen Amarok, Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı

İnanç Can Çekmez: Volkswagen Amarok, Türkiye'de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 13

Alman otomobil devi Volkswagen, Türkiye’de de tercih edilen arazi aracı Amarok‘un yenilenen versiyonunu Türkiye’de satışa sundu. Dikkat çekici özelliklere sahip olan otomobil, piyasa ortamı düşünüldüğünde makul bir fiyat karşılığında satın alınabilecek.

Peki yeni Volkswagen Amarok tüketiciye neler sunuyor? Gelin hem bu arazi aracının tasarımına hem de fiyatına yakından bakalım.

Karşınızda Volkswagen Amarok!

Volkswagen’in hafif ticari kategorisinde yer alan arazi aracı, geçmişte olduğu gibi şimdi de agresif görünüyor. LED yapıdaki far ve ön sis farları ile oldukça görünen Volkswagen Amarok, çok renkli ızgara tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Şunu da belirtelim; Volkswagen Amarok, Ford Ranger ile aynı platform üzerine inşa edildi. Bu da arazi araçlarının birbirlerine yakınlaşmasına imkan tanıdı.

Volkswagen Amarok’un arka kısmına baktığımızda, dikey yerleştirilmiş aydınlatmalar görüyoruz. Basamak olarak da kullanılabilen tamponun üzerindeki krom detaylar, araca hoş bir hava katmış durumda. Bu arada; Amarok’un açık kasası satın alınan donanım paketine göre bazı özelleştirmeler sunacak. Örneğin Life paket satın alındığında bomboş kasa ile karşılaşılacak. Aventura pakette (yukarıdaki versiyon) ise kasanın kapanmasını sağlayan bir bölme de yer alacak. Ayrıca kabinin olduğundan uzun görünmesini sağlayan bir bölme de Aventura pakette mevcut olacak.

Volkswagen’in yeni arazi aracı, içine binildiğinde hafif ticari olduğunu unutturacak türden. Zira bu araçta tam dijital gösterge ekranı var. Orta konsolda ise 12,3 inç boyuta ulaşan dikey multimedya ekranı bulunuyor. Ultra lüks vites topuzunun tercih edildiği Volkswagen Amarok’ta araç kontrolünü sağlayan döner bir buton da orta konsolda bizleri karşılıyor. 

Yeni Volkswagen Amarok’un iç kısmı, sadece görünüş itibarıyla modern değil. Araçta 25’ten fazla opsiyonel asistan sistemi bulunuyor. Bu bağlamda; 360 derece kamera, park yardımcısı ve şerit takip sistemi gibi özellikler, bu hafif ticari otomobilde bulunacak. Şunu da dip not olarak verelim; bu aracı satın aldığınızda 1,2 ton yük taşıyabilir veya 3,5 tonluk bir römorku çekebilirsiniz.

Volkswagen Amarok, kaputunun altında devasa canavarlara ev sahipliği yapıyor. Bu aracı satın almak istediğinizde, 205 PS güç ile 500 Nm tork değerine sahip olan 2.0 litrelik dört silindirli bir motoru veya 240 PS güç üreten ve 600 Nm tork değerine sahip olan V6 motordan birini tercih edebiliyorsunuz. Dört tekerden çekiş sistemiyle donatılan Volkswagen Amarok, bu aracı iş amaçlı kullananı da hobi amaçlı kullananı da üzmeyecek türden bir otomobil.

Volkswagen’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre yeni Amarok’ların fiyatları şöyle olacak:

Bunların lansman özel fiyatlar olduğunun altını çizelim. Kampanya sona erdiğinde, tüm modellerin fiyatı 100 bin TL zamlanacak.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version