Tekno Takip

Volkswagen’in elektrikli ID.4 modeli teşviklerle çok uyguna geliyor!

Şinasi Kaya: Volkswagen'in elektrikli ID.4 modeli teşviklerle çok uyguna geliyor! 1

Yeni bir son model aracın daha çıkmadan ucuzlaması her gün duyabileceğimiz bir gelişme değil. Ancak Volkswagen ID.4 elektrikli crossover’da durum tam olarak böyle. Geçen ay, şirket ID.4’ün 62 kWh pil ile daha ucuz bir versiyonunu piyasaya süreceğini söylemişti. Bu haber, VW’nin ID.4’ün üretimine Chattanooga, Tennessee’de başladığı zamanda geldi.

Artık 2023 ID.4’ün ID.4 Standardı için 37.495 $’lık bir MSRP’den başlayacağını söyleyebiliriz. Bu, 2022 ID.4’ün taban fiyatından yaklaşık 3.735 $ daha düşük demek. İlk olarak, temel model ve 62 kWh piliyle başlayalım. Fiyatı, onu etkin bir şekilde 30.000 doların altında bir elektrikli geçişi getirecek 7.500 dolarlık federal vergi yasasından (ABD) hariç tutacak.

Buna rağmen araç, LED farlar, yeniden tasarlanmış 19 inç alaşımlı jantlar, çift bölgeli klima kontrolü, yeni standart 12 inç dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi ve 5.3 inç ID.Cockpit dijital gösterge grubu gibi özelliklerle cömertçe donatılmış olarak geliyor.

Arkadan çekişli ve 201 beygir gücü üreten tek bir elektrikli motorla, temel ID.4’ün menzili 208 mile düşüyor. Ford Mustang Mach-E ile kıyaslarsak bu araç 224 mil yol kat ediyor. VW’ye göre bu menzil, simüle edilmiş bir EPA test döngüsüne dayanıyor, ancak EPA’nın resmi sayılarının yayınlanmasını beklememiz gerekecek.

Tüm modellerde 12 inçlik bilgi-eğlence ekranına ek olarak her ID.4 artık Akıllı Park Yardımı, 45w USB-C şarjı ve Tak&Şarj işleviyle birlikte gelecek.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version