Tekno Takip

Volvo o denli bir teknoloji tanıttı ki herşey değişecek!

Şinasi Kaya: Volvo o denli bir teknoloji tanıttı ki herşey değişecek! 9
Şinasi Kaya: Volvo o denli bir teknoloji tanıttı ki herşey değişecek! 1

Volvo, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli bir üretici olmayı hedefliyor olsa da marka şu anda çok sayıda verimli plug-in hibrit modelde sunuyor. Son zamanlarda, İsveçli otomobil üreticisi orta sınıf S60 ve V60 modellerinde birkaç güncelleme yaptı ve şimdi sıra, S60, V60 ve XC60‘ın yanı sıra S90, V90 ve XC90 Recharge modeli de var.

Akıllı ince ayarlar, revize edilmiş sistemin daha yüksek performans, daha fazla elektrik menzili ve daha iyi verimlilik sağladığı anlamına gelecek.

Modele bağlı olarak 35 ila 41 mil arasında değişen EPA, yalnızca elektrikle tahmini seyahat aralığı, birçok yolcunun günlük sürüşlerini elektrik gücüyle yapmasını tamamen mümkün kılarken, aynı zamanda Recharge varyantlarını tam 7.500 $ federal vergi kredisi için daha uygun hale getiriyor.

Bataryada iyileştirmeler yapıldı, kapasitede %50 arttı 11,6 kWh’den 18,8 kWh’ye çıkarıldı. Arka elektrik motoru 87 beygir gücünden 143 hp’ye yükseltildi, bu da T8 donanımlı Volvo’yu toplam 455 hp ve 523 lb-ft tork ile şimdiye kadar üretilmiş en güçlü motor haline getiriyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version