Tekno Takip

VPN ile de erişim Kısıtlanırsa Ne Yapmalısınız?

Meral Erden: VPN ile de erişim Kısıtlanırsa Ne Yapmalısınız? 15

VPN uygulamaları, cihazınız ile bir sunucu arasında güvenli ve şifreli bir bağlantı olan sanal bir özel ağa (VPN) bağlanmanıza izin veren yazılım uygulamalarıdır. VPN uygulamaları gizliliğinizi korumanıza, sansürü atlamanıza, coğrafi kısıtlamalı içeriğe erişmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir.

Ancak bazı durumlarda, bilgi akışını kontrol etmek ve kısıtlamak adına VPN kullanımı da kısıtlanabiliyor veya yasaklanabiliyor. VPN uygulamalarının kısıtlandığı veya yasaklandığı yerlerde internete özgürce ve güvenli bir şekilde erişmeniz gerekirse ne yapacağınızı anlatmak istedik. Bunun için Twitter’da teknolojik önerileriyle tanınan Zet Lorento’nun bahsettiği Snowflake’e ve Tor Browser’a yer verdik.

Tor Projesi tarafından geliştirilen yeni bir anti-sansür aracı olan Snowflake’i kullanabilirsiniz

Snowflake, tarayıcınızı Tor ağının engellendiği ülkelerdeki sansürlü kullanıcılar için bir proxy’ye dönüştüren bir tarayıcı uzantısıdır. Tor, kullanıcıların web’de anonim olarak gezinmesine ve gizli sitelere erişmesine izin veren gönüllü sunuculardan oluşan bir ağdır. Snowflake, sansürlü kullanıcıları, uzantının yüklü olduğu sansürsüz kullanıcılara bağlayarak çalışır. Bu şekilde, sansürlenen kullanıcılar Tor ağına bir Snowflake proxy köprüsü aracılığıyla erişebilir.

Snowflake’i kullanmak için normalde uzantıyı tarayıcınıza (Chrome veya Firefox) yüklemeniz ve etkinleştirmeniz yeterli oluyor. Ancak erişimi kısıtlanmış ülkelerde mutlaka Tor Tarayıcısının indirilmesi gerekiyor.

VPN ile erişim sağlayamadığımız sitelere erişim sağlayabilmek için Snowflake ve Tor Tarayıcı nasıl kullanılır?

Tor Browser’ı indirip kurmanıza rağmen sitelere erişemiyorsanız,

iOS (iPhone, iPad) işletim sisteminde erişim engeli Snowflake ile nasıl aşılır?

Android işletim sisteminde erişim engeli Snowflake ile nasıl aşılır?

Erişimi engelli hesaplara veya sitelere erişmenizin bir başka yolu da The Invisible Internet Project isimli bir uygulama ancak bunu yaparken manuel olarak Proxy ayarlarınızı kurcalamak gerekiyor. Ancak Tor Browser bunu zaten sizin yerinize yapıyor diye daha kolay olan yöntemi anlatalım dedik.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version