Tekno Takip

Western Digital siber atağa uğradı: Kullanıcıları uyarıyor

Ulaş Utku Bozdoğan: Western Digital siber atağa uğradı: Kullanıcıları uyarıyor 3

Ulaş Utku Bozdoğan: Western Digital siber atağa uğradı: Kullanıcıları uyarıyor 1 Geçtiğimiz Mart ayında yeni bir siber taarruz haberi ile gündeme gelen Western Digital, şirket sistemlerine ve kullanıcı datalarına yetkisiz erişim sağlandığını doğruladı. ABD merkezli sabit disk üreticisi, kullanıcıların dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar

Kullanıcı bilgilerinin çalındığı doğrulandı

Gerçekleştirilen siber taarruzun ayrıntıları şimdi açıklanmadı. Lakin Nisan ortasında Techcrunch, atağın gerisinde yer alan isimlerden biriyle konuşmayı başardı ve Western Digital’den yaklaşık 10 terabayt data çalındığı söyledi. Bu noktada kullanıcıların ve müşterilerinin ihlalden etkilenip etkilenmediği ise hala meçhuldü.

Bildirilenlere nazaran Western Digital, 5 Mayıs 2023 itibariyle kullanıcılara “bilinmeyen bir üçüncü taraf kaynağın” müşteri bilgilerine erişmeyi başardığını doğrulayan e-postalar göndermeye başladı. Çalınan datalar ortasında ise “müşteri isimleri, fatura ve sevkiyat adresleri, e-posta adresleri ve telefon numaraları” dahil olmak üzere kişisel kullanıcı verilerinin yer aldığını belirtiliyor.

e-postalar gönderdi

E-postaya nazaran şirket, çevrimiçi mağazasına olan erişimi ve çevrimiçi alışveriş yapma imkanını askıya almış durumda. Bu kısıtlama 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Ayrıyeten Western Digital, kullanıcıların meçhul kaynaklardan gelen e-postalara karşı dikkatli olmalarını öneriyor.

Exit mobile version