Tekno Takip

WhatsApp kullanıcılarının bir birden fazla bu yanılgıyı konuşuyor

Meral Erden: WhatsApp kullanıcılarının bir birden fazla bu yanılgıyı konuşuyor 1

Sorun birinci olarak bir ay evvel ortaya çıktı lakin bir Twitter mühendisinin Elon Musk tarafından desteklenen bir gönderide mevzu hakkında tweet atmasıyla yine ilgi gördü.

Twitter mühendisi Foad Dabiri tarafından paylaşılan bir manzara, uygulamayı kullanmadığı vakitlerde mikrofonun art planda tekraren çalıştığını gösteriyordu. Dabiri, uygulamaların aygıtın mikrofonuna ve kamerasına ne sıklıkta eriştiğini gösteren Android’in Saklılık Panosundan bir ekran manzarasını tweetledi.

Musk, Dabiri’nin gönderisini “WhatsApp’a güvenilemez” diyerek retweet etti. Bu ortada, Musk, Signal hayranı olarak biliniyor.

WhatsApp kullanıcılarının bir birçok bu yanılgıyı konuşuyor

Twitter’da paylaşılan bir açıklamada WhatsApp, bunun Android ile ilgili bir sorun olduğunu ve iletileşme uygulamasının uygunsuz mikrofon erişiminin bir sonucu olmadığını öne sürdü. Şirket “Bunun, Android’de Zımnilik Panolarındaki bilgileri yanlış atfeden bir yanılgı olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Sorunu birinci fark eden Dabiri değil. WhatsApp blogu wabetainfo, bir ay evvel yanılgıyı gündeme taşımış ve yanılgı o sırada birtakım Pixel ve Samsung aygıtlarının sahiplerini etkileyen “yanlış pozitif” olarak tanımlamıştı. Blog, telefonu tekrar başlatmanın sorunu düzeltebileceğini de söylemişti.

Bu ortada Google, yanılgının Privacy Dashboard’da yanlış detaylara neden olduğunu onayladı. Bir sözcü yaptığı açıklamada, “Mevcut araştırmamıza dayanarak, WhatsApp kullanıcılarını etkileyen ve Android’de bildirilen bu kusur, Zımnilik Panosu’nda yanlış saklılık göstergeleri ve bildirimler üretiyor” dedi. “Kullanıcılar için bir düzeltme geliştirmek üzere çalışıyoruz.”

Exit mobile version