Tekno Takip

WhatsApp silinen iletileri geri getirme nasıl yapılır? (Android)

Ulaş Utku Bozdoğan: WhatsApp silinen iletileri geri getirme nasıl yapılır? (Android) 3

Google tarafından sunulan ve Java programlama dili ile uyarlanmış olan birçok farklı uygulamayı bünyesinde barındıran Android, dev işletim sistemlerinden birisi olarak kendini kanıtlamayı başarmıştır. Linux çekirdek yapısı üzerine inşa edilmiş olan Android işletim sistemine sahip olan binlerce cihaz bulunur. Android işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları, WhatsApp uygulamasını da sıklıkla kullanır. Multimedya paylaşımlarının, günlük konuşmaların ve sesli/görüntülü aramaların yapıldığı WhatsApp, aynı zamanda kullanıcı tarafından silinmediği takdirde geçmiş konuşmaları da sabit tutar. WhatsApp sohbetleri düzenli olarak yedeklense de bazı sohbet silinmiş ve yedeklenmemiş olabilir. Bu noktada Android kullanıcıları, WhatsApp silinen mesajları geri getiren programlar hakkında bilgi sahibi olmak ister.

Whatsapp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android)

Yedekleme özelliğini kapatan Android kullanıcılarının faydalanabileceği çeşitli yöntemler bulunur. Android kullanıcılarının WhatsApp mesajlarını bulut ve yerel dosyalara kaydeden WhatsApp, yedekleme özelliği aktif olmasa da bu mesajların kurtarılmasını sağlıyor. WhatsApp silinen mesajları geri getirmek için öncelikle var olan mesajları geri yükleme yönteminden faydalanabilirsiniz.

WhatsApp silinen mesajları geri getirmede kullanılan bir diğer yöntem, Android cihazınızdaki dosya yöneticisine girmektir.

Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra Google Drive uygulamasına girmeli ve sağ üst köşeye konumlandırılan üç noktaya dokunmalısınız. Bu noktada karşınıza çıkan WhatsApp yedeklerini temizleyebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Google Drive tarafından cihazınızda bulunan yedekler sisteme otomatik bir şekilde eklenecektir. Yedek yükleme işlemleri tamamladıktan sonra WhatsApp uygulamasını Android cihazınızdan kaldırmalı ve tekrar yüklemelisiniz.

Tekrar yüklediğiniz WhatsApp uygulamasını açmalı ve gerekli talimatları yerine getirmelisiniz. Bahsedilen bu işlemleri sırası ile yaptığınızda WhatsApp silinen mesajları geri getirme işlemini oldukça yüksek bir ihtimalle geri getirebilirsiniz.

Android Telefonlarda WhatsApp’ta Silinen Mesajları Geri Getirmek İçin Hangi Programlar Kullanılır?

Android cihazınızda bulunan yerleşik araçların haricinde birtakım uygulamalardan faydalanarak WhatsApp silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kullanacağınız uygulamanın verdiği izinlerdir. Dolayısıyla indirme sırasında verilen izinleri ayrıntılı bir şekilde okumalı, güvenlik açısından herhangi bir problem arz etmeyen uygulamadan birini kullanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde silinen mesajları geri getirme amacı ile kullanacağınız program kişisel bilgilerinize ulaşabilir ya da cihazınızda donanımsal ve yazılımsal problemlere sebep olabilir. Dolayısıyla bu noktada oldukça dikkatli olmalı, güvenilirliğini kanıtlamış olan uygulamalardan biri ile işlem yapmalısınız.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kaynak:  Chip

Exit mobile version