Tekno Takip

WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme nasıl yapılır? IOS ve Android yedekleme adımları

Ulaş Utku Bozdoğan: WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme nasıl yapılır? IOS ve Android yedekleme adımları 3

WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme işlemi, Android ve iOS işletim sistemine sahip telefon kullanıcılarının merak ettiği konulardan birisidir. Siz de birtakım adımları izleyerek WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. WhatsApp sohbetlerinizi Android cihazınıza yüklemeden önce sohbetleri yedeklediğinizden emin olmalısınız. Sohbetleri yedeklediğinizden emin olmak için de bazı adımları uygulayabilirsiniz.

WhatsApp Sohbet Yedeği Açma Adımları

Google Drive ile işlem yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta bulunur. Bu noktada WhatsApp’ı Google Drive’da bulunan bir yedekleme dosyası varken yüklemelisiniz. Aksi takdirde WhatsApp yerel yedekleme dosyanızdan geri yükleme yapacaktır. Eğer direkt olarak yerel yedeklemeden geri yükleme işlemi yapmak istiyorsanız bunun için de birtakım adımları takip etmelisiniz.

IOS Telefonlarda WhatsApp Sohbet Yedeği Geri Yükleme

iOS işletim sistemine sahip cihazlardan da WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

iOS WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme işlemini gerçekleştirirken kullandığınız Apple kimliğinin, iCloud’a girmek için kullandığınız Apple kimliği ile aynı olması gerekir. Aynı zamanda bu noktada iCloud’un da açık olması önem arz eder. Geri yükleme işlemine başlamadan önce telefonunuzda ve iCloud’unuzda yeterli boş alan olduğunu teyit etmelisiniz. Bu noktada yedeklemenizin gerçek boyutunu belirlemeli, telefonunuzun ve iCloud’unuzun yedeklemenizin gerçek boyutundan 2,05 kat kadar boş olduğuna dikkat etmelisiniz. Yedekleme ve geri yükleme işlemleri için kullandığınız telefon numaranızın sabit olmasına dikkat etmelisiniz. Farklı bir telefon numarası ile yaptığınız uygulamaların sonuç vermesi imkansızdır. Dolayısıyla farklı numara ile WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme işlemini gerçekleştiremezsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kaynak:  Chip

Exit mobile version