Tekno Takip

WhatsApp tekrar Telegram’dan özellik çalıyor: Kanallar

Meral Erden: WhatsApp tekrar Telegram'dan özellik çalıyor: Kanallar 5

Meral Erden: WhatsApp tekrar Telegram'dan özellik çalıyor: Kanallar 1 WhatsApp, internet üzerinden iletileşme ve küme sohbetlerinin olabildiğince kullanışlı hale gelmesinde büyük rol oynamakta. Bununla birlikte irtibat gereksinimleri da gelişiyor. Telegram ise uzun vakittir Kanallar özelliğine sahip olmasına karşın WhatsApp’ın popülerliğini yakalayamadı. Çünkü WhatsApp, bu sefer de Kanallar özelliğini kendi bünyesine eklemek için çalışmalara başladı.

Play Store’da bulunan beta sürümünde görünüyor

WABetaInfo, bu özelliğin geliştirme kademesinde olduğunu gösteren bir dizi raporun akabinde, kullanıcıları Kanallar hakkında bilgilendiren ve özelliğin kullanıma sunulması için hazırlanan yeni bir bilgi istemi keşfetti. Bilgi istemi, Play Store’da bulunan iletileşme uygulamasının 2.23.10.14 beta sürümünde görünüyor.

WhatsApp, bir kanalın sahip olabileceği üye sayısına ait evvelce belirlenmiş bir hudut olmadığını belirtmekte. Bilgi isteminde ayrıyeten bu özelliğin haberleri, aktiflikleri ve başka bilgileri geniş bir kitleyle paylaşmak için kullanılacağı da amaçlanıyor. Kanalın üyeleri gönderenin telefon numarasını görmeyecek ve böylelikle gönderenin saklılığının bozulmaması sağlanacak. Enteresan bir formda WhatsApp’ın açılır penceresi, Kanallar’daki irtibatın uçtan uca şifrelenip şifrelenmeyeceğini belirtmiyor.

Kanallar, müşterilerle irtibat kurmayı amaçlayan işletmeler ya da ilgili taraflara bilgi yayınlamak isteyen devlet ve özel kuruluşlar için biçilmiş kaftan. Kanallar’ın, WhatsApp’ın kararlı sürümünde resmi olarak kullanıma sunulmasını merakla bekliyoruz.

Exit mobile version