Tekno Takip

WhatsApp’a bir yenilik daha geliyor: Bu kere avatarlar geliyor…

Ulaş Utku Bozdoğan: WhatsApp’a bir yenilik daha geliyor: Bu kere avatarlar geliyor... 3

Gün geçmiyor ki WhatsApp için yeni bir yenilik haberini duyurmayalım. Kısa bir süre önce, uygulamanın Android sürümüne animasyonlu kalp emojileri gelmişti. WABetaInfo’nun haberine göre, firma şimdi sohbet uygulaması için yeni ve eğlenceli özellikler getirmeyi hedefliyor. Bu seferki yenilik, WhatsApp kullanıcılarına video görüşmeleri sırasında avatar kullanma imkânı sunmak.

Kullanıcılar avatarları gruplar halinde veya bireysel sohbetlerde çıkartma olarak da gönderebilecekler. Kendi avatarınızı oluşturmak ve çeşitli senaryolarda kullanmak için “Avatar Düzenleyici”ye gitmeniz gerekiyor. Bildirildiğine göre, WhatsApp Mart ayından bu yana kendi Memoji veya Bitmoji uygulamasını geliştirmeye devam ediyor ve şimdi avatarınızı video görüşmeleri sırasında ve çıkartmalar olarak kullanabileceğiniz için bu yönde bazı ilerlemeler görüyoruz.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, video görüşmesi sırasında bir “Avatar’a geç” düğmesi gösteriyor. Ancak, bu özelliğin geliştirme aşamasında olduğunu ve beta sürümünde bulunmadığını belirtmemiz gerekli. Ayrıca, bu özelliğin çıkış tarihi konusunda da bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp’ın bu özelliği hem Android hem de iOS’taki tüm kullanıcılara sunmadan önce, uzun bir süre test aşamasında kalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version